v.a. 0
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Turkse riviera Bodrum naar Fethiye Gemiler island Premium schip

Comfort Cruise Golf van Fethiye

Een Comfort Cruise in de Golf van Fethiye, waarin u natuurlijk Fethiye bezoekt, een stadje met authentieke straatjes en een Turkse bazaar. In de regio zijn veel rotsgraven en andere erfenissen van de Lyciërs uit de 4e eeuw voor Christus. Vaak te zien vanaf de boot of met een wandeling aan land.

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer en met uitgebreid handdoek- en linnenpakket. De verzorging is ultra all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. Koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier zijn inbegrepen. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Varen door vroegere tijden
Deze cruise begint of eindigt in het plaatsje Göcek. Dit is van een vissersdorpje uitgegroeid tot een levendig stadje waar steeds meer zeiljachten komen. In het hele gebied kom je resten uit vroegere tijden tegen. Koningsgraven uit de Lycische tijd, Romeinse ruïnes of verlaten Griekse dorpen. De Golf van Fethiye biedt talloze baaien en interessante plaatsen om te bezoeken. De kraamkamer van de Caretta reuzenschildpad ligt hier. Grote kans om de schildpad te zien vanaf het schip.
Compleet verzorgde Blue Cruise
Vanaf het vliegveld (Bodrum of Dalaman Airport, afhankelijk van startplaats) wordt u opgehaald door onze transferbus. U kunt vanaf 15.00 uur aan boord. De kapitein heet u welkom aan boord en wijst uw hut. Als iedereen er is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek. Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. U kunt dan zwemmen, snorkelen of kanoën. De kok maakt intussen de lunch voor u klaar. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje. Aan het eind van de reis keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond brengt u door in Bodrum of Gocek (afhankelijk route). De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord. Het einde van een heerlijke vakantie.
Flexibel dagprogramma
Elke dag na het uitgebreide ontbijt bespreekt de kapitein de vaarroute en het programma. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de wind. Excursies en uitstapjes op deze route zijn: - Bezoek Fethiye - Strand van Ölüdeniz - Rivierocht Dalayan - Bezoek aan hamam (Turks badhuis) De excursies kunt u aan boord boeken, voor sommige excursies is een minimum aantal personen nodig.
Gulet met bemanning
MAVI Travel vaart met verschillende authentieke gulets. De schepen zijn van alle gemakken voorzien, worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning doet dat graag en is professioneel en gastvrij. De groepsreizen worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen (zie Accommodaties). In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Grandi

Grandi is -zoals de naam al zegt- een stoer en ruim schip. Dit 26 meter lange schip heeft een capaciteit van 12 personen die gebruik kunnen maken van zes tweepersoonshutten. Alle hutten hebben een eigen badkamer. De hutten hebben een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Op het achterdek, het voordek en op de voorplecht zijn heerlijke zit- en ligplekken. Natuurlijk is er ook binnen genoeg leefruimte. Het schip is van alle gemakken voorzien zoals een airconditioning, ijsmachine, generator en WiFi. De Grandi is meervoudig winnaar van de Bodrum Cup zeilregatta en is befaamd in de wijde omtrek van thuishaven Bodrum.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

7x overnachting aan boord
Verblijf aan boord:
Airconditioning (3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoeken- en linnenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten.
Turkse kwaliteitswijnen.

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
2 diners in restaurant
Visum voor Turkije
Vlucht en ruimbagage vlucht
Tip voor de bemanning

Beoordelingen

Deze reis is echt een aanrader voor wie van zeilen, eten, drinken en cultuur wil genieten.
Petra Wieringa van Deventer.
Zeilen met mavi travel is een droomreis geweest.
Een heerlijk schip met fijne bemanning.
Eten iedere dag een verrassing.
Slapen en zwemmen een groot feest.
Prachtige dorpjes gezien in Turkije.
Deze reis is echt een aanrader voor wie van zeilen, eten, drinken en cultuur wil genieten.