Rederij Guldeniz Sailing Cruises

REDERIJ

Eigen vloot

MAVI Travel is de Nederlandse reisorganisatie voor de vloot van Guldeniz Sailing Cruises. Deze rederij is opgericht in 2010 en een Turks-Nederlands familiebedrijf. De vloot bestaat uit twee comfortabele 12-persoonsgulets en een luxe 12-persoonsgulet van het type 'ketch'.

Gulets zijn houten schepen, meestal tweemasters, die ambachtelijk worden gebouwd op de scheepswerven nabij Bodrum. De scheepsbouw van Bodrum dateert al uit de Oudheid en nog steeds komen de beste gulets hier vandaan. De gulets hebben ruime tweepersoonshutten met 1 of 2 bedden. Elke hut heeft opbergruimte, minstens twee ramen en een badkamer. Aan dek is veel leefruimte en ook binnen is er een gezellige eethoek. De schepen worden bemand door een kapitein, een kok en twee matrozen. Deze bemanning heeft een eigen verblijf op de schepen.
De schepen van Guldeniz Sailing Cruises worden jaarlijks intensief onderhouden, varen onder Turkse vlag en beschikken over alle vergunningen, certificaten en verzekeringen voor het uitvoeren van charterreizen. Deze gulets behoren tot de best zeilende schepen in Bodrum en hebben al veel prijzen gewonnen in de Bodrum Cup, een internationale zeilregatta. Ook heeft de rederij al 6 jaar op rij de top drie gehaald in de Blue Cruise Cuisine kookwedstrijd. Een bewijs dat er uitstekend gekookt wordt aan boord met een constante kwaliteit.
De rederij kan extra schepen inzetten voor de uitvoering van groepsreizen in Turkije of Griekenland. Deze schepen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de kenmerken Sailing, Service and a Smile.