Rederij Guldeniz Sailing Cruises

REDERIJ

Eigen schepen

MAVI Travel is de Nederlandse reisorganisatie voor de vloot van Guldeniz Sailing Cruises. Deze rederij is een Turks-Nederlands familiebedrijf en zelf eigenaar van vier schepen. De vloot bestaat uit twee traditionele 12-persoonsgulets, een luxe 12-persoonsgulet van het type 'ketch' en een kleine gulet van het type 'tirhandil'. Gulets zijn houten schepen, meestal tweemasters die ambachtelijk worden gebouwd op de scheepswerven nabij Bodrum. De scheepsbouw van Bodrum dateert al vanuit de Oudheid en nog steeds komen de beste gulets hier vandaan. Aan boord zijn tweepersoonshutten met badkamers en suite. De schepen worden bemand door een kapitein, een kok en twee matrozen. Deze bemanning heeft een eigen verblijf op de schepen.
De schepen varen onder Turkse vlag en beschikken over alle vergunningen, certificaten en verzekeringen voor het uitvoeren van charterreizen. De gulet behoren tot de best zeilende schepen in Bodrum en hebben al veel prijzen gewonnen in de jaarlijkse Bodrum Cup, internationale zeilregatta. Lees meer informatie op www.guldenizsailing.com.
De rederij kan extra schepen inzetten voor de uitvoering van groepsreizen in Turkije of Griekenland. Deze schepen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de kenmerken Sailing, Service and a Smile.