Rederij Guldeniz Sailing Cruises

REDERIJ

Eigen schepen

MAVI Travel is de Nederlandse reisorganisatie voor de vloot van Guldeniz Sailing Cruises. Deze rederij is opgericht in 2010 en een Turks-Nederlands familiebedrijf. De vloot bestaat uit twee traditionele 12-persoonsgulets, een luxe 12-persoonsgulet van het type 'ketch' en een kleine gulet van het type 'tirhandil'.
Gulets zijn houten schepen, meestal tweemasters die ambachtelijk worden gebouwd op de scheepswerven nabij Bodrum. De scheepsbouw van Bodrum dateert al vanuit de Oudheid en nog steeds komen de beste gulets hier vandaan. De gulets hebben ruime tweepersoonshutten met 1 of 2 bedden. Elke hut heeft opbergruimte, minstens twee ramen en een badkamer. Aan dek is veel leefruimte en ook binnen is er een gezellige eethoek. De schepen worden bemand door een kapitein, een kok en twee matrozen. Deze bemanning heeft een eigen verblijf op de schepen.
De schepen van Guldeniz Sailing Cruises worden jaarlijks intensief onderhouden, varen onder Turkse vlag en beschikken over alle vergunningen, certificaten en verzekeringen voor het uitvoeren van charterreizen. De gulets behoren tot de best zeilende schepen in Bodrum en hebben al veel prijzen gewonnen in de jaarlijkse Bodrum Cup, een internationale zeilregatta. Ook heeft de rederij al 6 jaar op rij een top drie-notering gehaald in de Blue Cruise Cuisine Contest. Een bewijs dat er uitstekend gekookt wordt aan boord met een constante kwaliteit.
De rederij kan extra schepen inzetten voor de uitvoering van groepsreizen in Turkije of Griekenland. Deze schepen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de kenmerken Sailing, Service and a Smile.