Over ons

Geen standaard zonvakanties

MAVI Travel is een familiebedrijf. Wij organiseren geen standaard zonvakanties in Turkije, maar luxe zeilcruises. Onze Comfort Blue cruise is een bijzondere en afwisselende reis. Aan boord van een traditionele gulet zeilt u 1 of 2 weken mee langs de mooiste plekken van de Turkse kust of Griekse eilanden. We laten u de minder toeristische kant van Turkije zien. Ook nemen we u graag mee aan land, waar u nog het authentieke Turkije kunt beleven. U verblijft dus niet in drukke all-inclusive resorts, maar op onze ruime en comfortabele en ruime schepen. Als het even kan hijsen we de zeilen.

Marktleider in geheel verzorgde zeilcruises

MAVI is Turks voor BLAUW. MAVI Travel is opgericht in 2007 en marktleider in het aanbieden van luxe zeilcruises langs de Turkse kust en Griekse eilanden. Met drie eigen schepen en een ervaren bemanning. Wij onderscheiden ons van andere aanbieders met een constante en hoge kwaliteit. Wij komen onze afspraken na. Als enige zeilspecialist hanteren wij de VvKR-reisvoorwaarden en zijn lid van het reisgarantiefonds.

Meer weten over ons? Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Of stel uw vraag telefonisch op 033- 4571797 of via Whatsapp 06 1108 4633.

Ingeborg Oostlander-Çetin is uw persoonlijke reisadviseur bij MAVI Travel. U vindt haar ook als reisspecialist voor meezeilvakanties op Travwizards.com. Neem contact met haar op via ingeborg@mavitravel.nl.

Eigen organisatie in Bodrum

De thuishaven is Bodrum. Hier zorgt onze 100% lokale organisatie voor de bevoorrading van de schepen, transfers en wat verder nodig is om u een geweldige vakantie te bezorgen.
Omdat wij een eigen lokale organisatie hebben die de leukste activiteiten uitkiest, komt u ook buiten de gebaande paden.

Rederij Guldeniz Sailing Cruises

Onze vaste rederij in Bodrum is Guldeniz Sailing Cruises. Onze gulets worden met veel zorg onderhouden door onze eigen mensen. De kapiteins zijn broers en allemaal zeer gastvrij en met de nodige zeilervaring. Zij hebben de dagelijkse leiding aan boord en leren de bemanningsleden de kneepjes van het vak. Wat is hun geheim? Dat kunnen we natuurlijk niet verklappen! Laten we het houden op een combinatie van Turkse gastvrijheid, liefde voor de zee en bij het minste zuchtje wind al de zeilen hijsen.

Eten vers klaargemaakt aan boord

Lekker eten en drinken aan boord is belangrijk. MAVI Travel laat u graag kennismaken met verschillende gerechten uit de Turkse keuken volgens het idee van shared dining. Verschillende gerechten op tafel zodat u overal van kunt proeven en zelf kiest wat u op uw bord schept. De koks gebruiken alleen de beste ingrediënten, vers en vaak biologisch. En dat proef je! Al vanaf 2014 doen wij mee aan de Blue Cruise Cuisine Contest. Dit is een jaarlijkse wedstrijd voor scheepskoks in Bodrum. En met succes: elk jaar haalde tenminste één van de sailing chefs van onze rederij Guldeniz Sailing Cruises de finale.

Een lekker drankje erbij

Bij zulk lekker eten drink je een goede Turkse wijn. Onze wijnen komen van LA Wineyards. De wijngaarden bevinden zich in Torbali, een regio van Izmir, dicht aan de kust van de Egeïsche zee. Er wordt bijna geheel organisch gewerkt en de wijnen mogen dan ook voor het grootste deel het ‘Ecocert’ certificaat dragen. Houdt u meer van bier dan is er het merk Efes. Daarnaast is er een ruime keuze uit frisdranken.

Nederlands-Turkse reisorganisatie

De kracht van MAVI Travel is de combinatie van Turkse gastvrijheid met Nederlands organisatietalent. Mede-eigenaars Jankees Salverda en Ingeborg Oostlander-Çetin zorgen voor een onbezorgde reiservaring. Veel gasten komen daarom keer op keer terug. Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom en worden aan boord ontvangen door vaste kapiteins en bemanning. Hos geldiniz!

Lid Reisgarantiefonds en VvKR

Uw vakantie is bij ons in goede handen. MAVI Travel is lid van zowel het reisgarantiefonds GGTO als de VvKR. Wij voldoen aan de Europese Richtlijn Pakketreizen. En mòcht er toch iets mis gaan tijdens de reis dan zijn we daarvoor verzekerd.
Wij bieden tevens de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van uw vlucht te compenseren via Trees for All.

Adam Voyages

In 2019 heeft MAVI Travel reisorganisatie Adam Voyages overgenomen. Adam Voyages was 20 jaar een begrip op het gebied van meezeilvakanties op de gulet Floris. De overname betekent een upgrade in kwaliteit en service. Wat niet verandert is dat de (oud) gasten van Adam Voyages kunnen blijven boeken bij een ervaren reisorganisatie die lid is van een reisgarantiefonds.