Over ons

Geen standaard zonvakanties

MAVI Travel is een familiebedrijf. Wij organiseren luxe 'Blue Cruises' voor mensen die méér willen dan een standaard zonvakantie in Turkije. We laten u graag de minder toeristische kant van Turkije zien. Op onze vaarroutes komt u op de mooiste plekjes langs de kust. Ook nemen we u graag mee voor een tochtje aan land, waar u nog het authentieke Turkije kunt beleven. U verblijft niet in drukke en grote resorts, maar op onze ruime en comfortabele en ruime schepen. Als het even kan hijsen we de zeilen.

Marktleider in geheel verzorgde zeilcruises

MAVI betekent BLAUW in het Turks. MAVI Travel is opgericht in 2007 en is marktleider in het aanbieden van geheel verzorgde zeilcruises langs de Turkse kust en Griekse eilanden. Met vier eigen schepen en een ervaren bemanning. Wij onderscheiden ons van andere aanbieders met een constante en hoge kwaliteit. Wij komen onze afspraken na. Als enige zeilspecialist hanteren wij de VvKR-reisvoorwaarden en zijn lid van het reisgarantiefonds.

Meer weten over ons? Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Of lees mee in het blog op de website van onze eigen rederij Guldeniz Sailing Cruises. Op www.guldenizsailing.com deelt Ingeborg haar persoonlijke ervaringen en belevenissen.

Eigen organisatie in Bodrum

De thuishaven is Bodrum. Hier zorgt onze 100% lokale organisatie voor de bevoorrading van de schepen, uw transfers en eigenlijk alles wat verder nodig is om u een geweldige vakantie te bezorgen.
Omdat wij een eigen lokale organisatie hebben die de leukste activiteiten en plekken uitkiest, komt u ook buiten de gebaande paden.

Rederij Guldeniz Sailing Cruises

Onze vaste rederij in Bodrum is Guldeniz Sailing Cruises. Onze gulets worden met veel zorg onderhouden door onze eigen mensen. De kapiteins zijn broers en allemaal zeer gastvrij en met de nodige zeilervaring. Zij hebben de dagelijkse leiding aan boord en leren de bemanningsleden de kneepjes van het vak. Wat is hun geheim? Dat kunnen we natuurlijk niet opschrijven! Laten we het houden op een combinatie van Turkse gastvrijheid, liefde voor de zee en bij het minste zuchtje wind al de zeilen hijsen.

Eten vers klaargemaakt aan boord

Lekker eten en drinken aan boord is natuurlijk heel belangrijk. Onze koks maken uitsluitend lokale gerechten en gebruiken daarvoor alleen verse spullen. En dat proef je! De koks hebben al vele prijzen gewonnen in de jaarlijkse Blue Cruise Cuisine Contest. Dit is een wedstrijd voor scheepskoks in Bodrum.

Een lekker drankje erbij

Bij zulk lekker eten schenk je natuurlijk een goede Turkse wijn (ja die zijn er, zie ook onze zeilcruise Wijnland Turkije) of een lekker Efes biertje. We hebben aan boord natuurlijk ook ruime keuze uit drankjes zonder alcohol.

Nederlands-Turkse reisorganisatie

Zelf denken wij dat de kracht van MAVI Travel ook is dat er een beetje Nederlands organisatietalent in zit. Mede-eigenaars Jankees Salverda en Ingeborg Oostlander-Çetin zorgen ervoor dat alles soepel verloopt en u een onbezorgde vakantie heeft. Veel gasten komen keer op keer terug en zijn vrienden geworden. Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom en worden gastvrij ontvangen door de vaste kapiteins en bemanning. Hos geldiniz!

Lid Reisgarantiefonds en VvKR

Natuurlijk wilt u er wel zeker van zijn dat uw vakantie in goede handen is. MAVI Travel is lid van het reisgarantiefonds GGTO en van de VvKR. Wij voldoen aan de Europese Richtlijn Pakketreizen. Mòcht er toch iets mis gaan tijdens de reis dan zijn we daarvoor verzekerd.

Adam Voyages

Reisorganisatie Adam Voyages was 20 jaar een begrip op het gebied van meezeilvakanties op de gulet Floris. In 2019 heeft MAVI Travel reisorganisatie Adam Voyages overgenomen en zullen de reizen worden uitgevoerd op de schepen Kugu 1, de Grandi en de Grande Lale. Dat deze reizen nu worden uitgevoerd op de schepen van MAVI Travel betekent een upgrade in kwaliteit en service.
Wat niet is veranderd is dat de (oud) gasten van Adam Voyages kunnen blijven boeken bij een ervaren reisorganisatie die lid is van een reisgarantiefonds.