U bevindt zich hier: Home/Turkse kust

Reizen Turkse kust

Egeïsche kust

De Egeïsche kust ligt aan de zuidwestkant van Turkije. Bekende plaatsen zijn Bodrum, Marmaris en Fethiye. Het binnenland is heuvelachtig met dennenbossen, uitgestrekte olijfboomgaarden en kleinere authentieke dorpen en stadjes. De kust is gevarieerd met talrijke natuurlijke baaien en kristalhelder water. De Egeïsche kust werd al in de oudheid bewoond en dat is te zien aan de vele historische plaatsen en opgravingen. De plaatsen langs de kust zijn nog niet overspoeld door het massatoerisme, hier proeft u de lokale sfeer en gastvrijheid die van Turkije zo’n fijn vakantieland maken.

Weg van het massatoerisme

Met MAVI Travel vaart u langs de kust naar plekken waar de meeste toeristen niet komen. Geen druk strand of zwembad, maar een turkoois blauwe zee om in te zwemmen. Elke avond gaat het schip voor anker in een baai of haventje. De dorpen langs de kust zijn nog niet overspoeld door het massatoerisme, hier proeft u de lokale sfeer en gastvrijheid die van Turkije zo’n fijn vakantieland maken. U vaart enkele uren per dag. Aan boord kunt u ontspannen of -als u wilt- meehelpen met zeilen. Met een kleine groep gelijkgestemden aan boord beleeft u een unieke vakantie.

Fethiye

Fethiye is de vertrek- en aankomsthaven voor het zeilgebied van Fethiye. Fethiye is een levendig havenstadje waar steeds meer zeiljachten komen. Het plaatsje heeft diverse restaurants en biedt volop mogelijkheden om inkopen te doen. In het hele gebied kom je resten uit vroegere tijden tegen. Koningsgraven uit de Lycische tijd, Romeinse ruïnes of verlaten Griekse dorpen.

Bodrum

Bodrum is de thuishaven van de schepen van MAVI Travel. Bodrum ligt op een schiereiland in de Egeïsche zee. De haven en het centrum liggen rondom twee baaien, met in het midden het grote kasteel van de kruisvaarders uit 1400. Bodrum ontstond al rond 1000 voor Christus en heette toen Halikarnassos. In de oudheid werd Halikarnossos al bekend door het grafmonument voor koning Mausolos, het mausoleum. Destijds was dit één van de zeven wereldwonderen. Tegenwoordig is Bodrum een aantrekkelijke stad met een levendig centrum. Een bezoek is een fijn begin of einde van uw vakantie.