U bevindt zich hier: Home/Bodrum&Griekse eilanden

Reizen Bodrum&Griekse eilanden

Dodekanesos eilanden

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee. De eilanden zijn Grieks, maar liggen vlakbij de Turkse kust. Kos is één van de grotere en bekendere eilanden. Dodekanesos betekent letterlijk 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor waren de eilanden o.a. Italiaans. Sinds de oudheid bewoonden de Romeinen, de Byzantijnen, de Europese Kruisvaarders, Turken, Italianen en Engelsen de eilanden. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. Heel herkenbaar is bijvoorbeeld het grote Kruisvaarderskasteel bij de haven van Kos. Op de eilanden Kalymnos en Patmos vindt u die typische Griekse sfeer, maar ze zijn nog niet overspoeld door massatoerisme. Bijzonder is ook het vulkaaneiland Nisiros, waar u kunt afdalen in de krater. De eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter.

Weg van het massatoerisme

Met MAVI Travel kunt u eilandhoppen, maar dan met een gulet. Het schip is uw hotel. Tijdens de cruise wordt aangelegd bij de noordelijke of zuidelijke eilanden van de Dodekanesos. Het schip blijft een halve of hele dag in de haven liggen zodat u de tijd heeft om aan land te gaan. U vaart enkele uren per dag.

Bodrum

Bodrum is de thuishaven van de schepen MAVI Travel. Bodrum ligt op een schiereiland in de Egeïsche zee. De haven en het centrum liggen rondom twee baaien, met in het midden het grote kasteel van de kruisvaarders uit 1400. Bodrum ontstond al rond 1000 voor Christus en heette toen Halikarnassos. In de oudheid werd Halikarnassos al bekend door het grafmonument voor koning Mausolos, het mausoleum. Destijds was dit één van de zeven wereldwonderen. Tegenwoordig is Bodrum een aantrekkelijke stad met een levendig centrum. Een bezoek is een fijn begin of einde van uw vakantie.