Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het slapen aan boord?
U verblijft in een tweepersoonshut met eigen douche en toilet. De badkamer is eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Enkele hutten beschikken over een extra eenpersoonbed. Bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt. In de hut liggen handdoeken en badartikelen. In de zomer is het ook heerlijk om aan dek te slapen.

Is het schip ook te huur voor andere activiteiten?
Een verblijf aan boord is heel geschikt voor een teambuilding, interne cursus of bedrijfspresentatie. Eventueel te combineren met ontspanning en excursies. Het hele schip huren voor een bijzondere familiereis of reünie is een ervaring om nooit meer te vergeten. U bent wel gebonden aan het maximum van 16 personen aan boord. Kinderen tot 6 jaar kunnen bij de ouders in de hut slapen.

Kan ik ook korter of langer dan een week mee?
Ja dat kan. De minimum verblijfsduur is 3 nachten. Voor sommige bestemmingen is het aan te raden om 10 of 14 dagen uit te trekken. Bijvoorbeeld als u een reis maakt naar de Griekse Cycladen, met onder andere de eilanden Mykonos, Naxos en Kalymnos. Ook de reis naar Kaş en Kalkan vanuit Marmaris is geschikt voor een wat langere cruise.

Kunnen kinderen mee aan boord?
Kinderen kunnen mee aan boord, het dragen van een reddingsvest is voor kinderen tot 12 jaar verplicht. Voor kleinere kinderen kan het vaarprogramma aangepast worden zodat ze ruim de tijd krijgen voor spelen in het water of op een strandje. Grotere kinderen kunnen gaan snorkelen of ’s avonds het visnet gaan uitzetten met de kapitein. U kunt zelf het beste beoordelen of deze manier van vakantievieren past bij uw gezin.

Hoe gaat het met (zee)ziekte?
Het schip is van hout en ligt door haar gewicht erg stabiel, zeker tijdens het zeilen zullen weinig mensen last hebben van zeeziekte. Bij stukjes die op de motor moeten worden afgelegd kunt u –als u daar gevoelig voor bent- door de golfslag soms een raar gevoel krijgen in uw maag. Maar er is altijd land in zicht en eenmaal weer voor anker is iedereen doorgaans snel hersteld. De ervaring is dat mensen die een tochtje maken op een dagjesboot vaak eerder last van zeeziekte hebben. Aan boord is een medicijnbox met de belangrijkste middelen en in noodgevallen gaat u aan land, een ziekenhuis of polikliniek is nooit ver weg.

Is reizen met een groep wel iets voor mij?
Een zeilcruise is niet te vergelijken met een groepsreis aan land. Iedereen is aan boord om een fijne vakantie te hebben en tijdens de gezamenlijke maaltijden ontstaan vaak leuke gesprekken. En mocht u zich toch even willen terugtrekken, dan is het schip groot genoeg om een rustig hoekje voor uzelf uit te kiezen. De bemanning ziet het elke reis weer als haar persoonlijke uitdaging om ervoor te zorgen dat u zich al snel op uw gemak voelt.

Welke taal spreekt de bemanning?
De bemanning is Turks en de kapitein spreekt Engels. Ook de andere bemanningsleden zullen graag met u hun Engels oefenen! Aan boord is een woordenboek voor het geval u er niet uitkomt.

Wat is er nog meer te doen?
Het schip heeft altijd een SUP, een kano en snorkelspullen aan boord. Daarnaast kunt u een Laser Pico erbij huren om zelf in een baai te zeilen. Wandelaars of hardlopers kunnen met de dinghy aan land voor een tochtje. Aan land zijn verder verschillende excursiemogelijkheden. Met een jeeptour het binnenland in, varen met een klein bootje langs Lycische rotsgraven, Dalayan bezoeken of struinen langs de opgravingen van de oude havenstad Knidos. Een middagje winkelen in Bodrum of Marmaris is altijd een belevenis. Of ga eens eten/theedrinken bij een Turkse familie of in een theehuis.

Mag of moet ik zelf meewerken aan boord?
De bemanning is er volledig voor opgeleid en ingesteld om het schip te varen. U zult merken dat dit echt teamwork is. Het is dus niet noodzakelijk dat de passagiers zelf meehelpen. Natuurlijk vindt de bemanning het altijd leuk als u helpt bij het hijsen van de zeilen en het ankeren. Zij leggen u graag alles uit.