U bevindt zich hier: Home/Comfort Blue Cruise

Reizen Comfort Blue Cruise

Comfort, culinaire verrassingen en persoonlijke service.

Met MAVI Travel maakt u een afwisselende meezeiltocht langs de Turkse kust. Elke vaarroute gaat langs een ander deel van de Middellandse Zee. U overnacht in comfortabele hutten met eigen badkamer en de kapitein brengt u naar de mooiste baaien. Onze kok maakt ontbijt, lunch en diner met verse lokale producten. De bemanning zorgt voor een gezellig gedekte tafel en doet ook de afwas. U hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten!

Zeilen met een gulet

We varen langs de Turkse Zuidwestkust of Griekse eilanden met een gulet. Dit type schip is van hout en wordt al eeuwen gebouwd in Turkije. Tegenwoordig zijn het comfortabele schepen en van alle gemakken voorzien. Terwijl standaard Blue Cruises van de grote reisorganisaties vaste routes op de motor afleggen, worden op onze blue cruises vrijwel dagelijks de zeilen gehesen. Het is echt een ander gevoel als de motor uitgaat en het schip onder zeil vaart. Het schip heeft voldoende en deskundige bemanning, maar als u dat leuk vindt mag u meehelpen aan boord. De schepen varen alleen overdag. In de avond en nacht ligt het schip voor anker in een baai of aan een steiger.

Alleen of met zijn twee

De reizen op deze pagina zijn individueel te boeken. U boekt een hut alleen of met zijn twee en wij stellen een groep samen. Doordat de groepen klein zijn en de bemanning voor alles zorgt, vindt u snel aansluiting. Het schip is zo groot dat iedereen al snel een favoriet eigen plekje vindt. Tijdens de maaltijden zit u met elkaar rond de grote tafel op het achterdek. Het grootste deel van de passagiers is Nederlands, er kunnen ook andere nationaliteiten meezeilen. Wat u met elkaar deelt is dat u houdt van de zee, van buiten zijn en van de nodige kwaliteit en comfort op reis. U wilt een ontspannen vakantie, maar ook iets zien van de omgeving en de lokale cultuur.

Bodrum

Bodrum is de thuishaven van de schepen van MAVI Travel. Bodrum ligt op een schiereiland in de Egeïsche zee. De haven en het centrum liggen rondom twee baaien, met in het midden het grote kasteel van de kruisvaarders uit 1400. Bodrum ontstond al rond 1000 voor Christus en heette toen Halikarnassos. In de oudheid werd Halikarnassos al bekend door het grafmonument voor koning Mausolos, het mausoleum. Destijds was dit één van de zeven wereldwonderen. Tegenwoordig is Bodrum een aantrekkelijke stad met een levendig centrum. Een bezoek is een fijn begin of einde van uw vakantie.