U bevindt zich hier: Home/Comfort Cruise

Reizen Comfort Cruise

Comfort, culinaire verrassingen en persoonlijke service.

De comfort cruise is een afwisselende vaartocht langs de Turkse kust waarbij echt alles voor u wordt verzorgd. U slaapt aan boord in comfortabele hutten met badkamers en suite. In de hut liggen handdoeken en een badlaken klaar. De bedden zijn opgemaakt met een warm dekbed in het voor- en najaar of een koele katoenen deken in de zomer. Net als in de betere hotels zijn shampoo, zeep en een föhn aanwezig en kunt u uw kleding ophangen in de kast.. De hutten worden aan het einde van de dag en avond gekoeld. De verzorging aan boord is ultra all-inclusive. De dag begint met een uitgebreid ontbijt. De lunch is een warm gerecht, een salade en fruit toe. Bij het diner krijgt u verschillende mezzes (voorgerechtjes) en heerlijke vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Tussendoor serveert de bemanning drankjes. Natuurlijk is er koffie, thee of mineraalwater. Daarnaast is er keuze uit verschillende sappen, frisdranken, bier en Turkse kwaliteitswijnen. Onze kok maakt alles voor u klaar met verse lokale producten. De bemanning zorgt voor de gezellig gedekte tafel en doet ook de afwas. U hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten!

Zeilen met een gulet

We varen met een gulet. Dit type schip is van hout en wordt al eeuwen gebouwd in Turkije. Terwijl standaard Blue Cruises van de grote reisorganisaties vaste routes op de motor afleggen, worden op onze cruises in Turkije de afstanden zo veel als mogelijk gezeild. Het is echt een ander gevoel als de motor uitgaat en het schip onder zeil vaart. Het schip heeft voldoende en deskundige bemanning, maar als u dat leuk vindt mag u altijd meehelpen aan boord. In de avond en nacht ligt het schip voor anker in een baai of aan een steiger.

Alleen of met zijn twee

U boekt een hut aan boord en wij stellen een groep samen. Doordat de groepen klein zijn en de bemanning voor alles zorgt, vindt u snel aansluiting. Het schip is zo groot dat iedereen al snel een favoriet eigen plekje vindt. Tijdens de maaltijden zit u met elkaar rond de grote tafel op het achterdek. Het grootste deel van de passagiers is Nederlands, soms ontmoet u aan boord andere Europeanen en een enkele gast komt van verder. Wat u met elkaar deelt is dat u houdt van de zee, van buiten zijn en van de nodige kwaliteit en comfort op reis. U wilt een ontspannen vakantie, maar ook iets zien van de omgeving en de lokale cultuur.

Bodrum

Bodrum is de thuishaven van MAVI Travel. Bodrum ligt op een schiereiland in de Egeïsche zee. De haven en het centrum liggen rondom twee baaien, met in het midden het grote kasteel van de kruisvaarders uit 1400. Bodrum ontstond al rond 1000 voor Christus en heette toen Halikarnassos. In de oudheid werd Halikarnassos al bekend door het grafmonument voor koning Mausolos, het mausoleum. Destijds was dit één van de zeven wereldwonderen. Tegenwoordig is Bodrum een aantrekkelijke stad met een levendig centrum. Een bezoek is een fijn begin of einde van uw vakantie.