v.a. 0
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Eilandhoppen Kos, Nisyros, Tilos en Symi Wandelen in vulkaankrater Antieke stad Knidos

Zeilcruise Griekenland Zuid-Dodekanesos

Een luxe zeilcruise langs 4 Griekse eilanden. Vanuit Bodrum vaart u naar Kos, Nisyros, Tilos en Symi. U overnacht hier in of nabij de haven zodat u alle tijd heeft om de eilanden te bezoeken. De eilanden hebben elk hun eigen karakter. Kos is wat groter en meer toeristisch, maar de andere eilanden zijn alleen per schip bereikbaar. U kunt o.a. wandelen in de krater op vulkaaneiland Nisiros .

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer; Uitgebreid handdoeken- en linnenpakket. Elke dag uitgebreid ontbijt en (warme) lunch. Koffie, thee en mineraalwater. 4 avonden diner aan boord.

Programma

Eiland hoppen
De eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter. U legt aan in de haven en stapt zo van boord voor een leuke rondwandeling. Ook is het overal heel gemakkelijk om een scooter of auto te huren en even wat verder het binnenland in te gaan, bijvoorbeeld naar de vulkaankrater op Nisiros. Op Symi loopt u via de vele trappen gemakkelijk naar het hoogste punt van het stadje. Als u wilt kan onze lokale Griekse agent ter plaatse ook een excursie regelen, bijvoorbeeld naar een Grieks-Orthodox klooster.
Vertrek vanaf Bodrum
U vliegt op Bodrum-Milas Airport. U kunt vanaf 15.00 uur aan boord. Op aanvraag kunnen wij uw vlucht en transfers verzorgen. Zondagochtend vroeg gaat het schip naar de douane waar het schip en de passagiers worden 'uitgeklaard' om naar de Griekse wateren te gaan. De eerstvolgende haven is die van het eiland Kos op circa 2 uur varen van Bodrum. De volgorde waarin de eilanden worden bezocht is afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van plaats in de havens. Het schip vertrekt doorgaans in de ochtend na het ontbijt, maakt een stop voor lunch en zwemmen in een baai en vertrek dan naar een volgende haven. Het schip ligt vanaf de namiddag in de haven en u kunt op eigen gelegenheid of met de groep het eiland bezoeken. Aan het eind van de week gaat u weer door de douane in Datca. Na nog een overnachting in een prachtige baai aan de Turkse kust komt u op vrijdagmiddag terug in de haven. De laatste avond brengt u door in Bodrum. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord.
Flexibel dagprogramma
Elke dag na het uitgebreide ontbijt bespreekt de kapitein de vaarroute en het programma. Zo mogelijk wordt er gezeild op weg naar het volgende eiland. Om op tijd op het volgende eiland aan te komen, moet de kapitein soms ook op de motor varen. Op de eilanden bent u geheel vrij en kiest u zelf wat u gaat bekijken of doen. De kapitein kan helpen met het regelen van vervoer of een excursie in het binnenland. U kunt u op eigen gelegenheid eten in een restaurant of Griekse taveerne.
Optie: laatste nacht in hotel
Op vrijdagmiddag komt het schip terug in de haven. Het diner is deze avond in een restaurant. De laatste nacht ligt het schip in de haven van Bodrum. Het gezellige centrum, de bezienswaardigheden, restaurants en bars zijn op loopafstand. Het slapen aan boord kan daardoor wel wat drukker en warmer zijn dan u gewend bent uit de voorgaande nachten. Met een kleine bijbetaling kunt u ervoor kiezen om de laatste nacht door te brengen in een hotelkamer met airconditioning in Bodrum. U gaat dan vrijdagmiddag ca. 16.30 uur van boord. Op zaterdag is de transfer naar de luchthaven vanaf het hotel. De overnachting wordt geboekt in hotel Seckin Konaklar.
Gulet met bemanning
MAVI Travel vaart met verschillende authentieke gulets. De schepen zijn van alle gemakken voorzien, worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning doet dat graag en is professioneel en gastvrij. De groepsreizen worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen (zie Accommodaties). In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.
Retourvlucht en transfers boeken
Deze zeilcruise is los te boeken. U kunt dus zelf het vervoer regelen en andere accommodatie om uw verblijf in Turkije te verlengen. Wij kunnen deze reis ook aanbieden als pakketreis, dus inclusief retourvlucht en luchthaventransfers. Het voordeel van het boeken van een pakketreis is dat deze voldoet aan de voorwaarden volgens de Europese Wet op Pakketreizen. U heeft bijvoorbeeld altijd recht op repatriëring naar huis bij onverwachte calamiteiten. Bovendien wordt uw betaalde reissom verzekerd door het Reisgarantiefonds GGTO (9,00 per persoon). Uw retourvlucht wordt uitgevoerd door Corendon Airlines. Aan het pakket kan een verblijf in onze eigen boetiekhotels worden toegevoegd of in de hotels van Corendon.nl. Vraag hiervoor een prijsopgave op maat.

Accommodaties

Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

7x overnachting aan boord
Verblijf aan boord:
Ontbijt, lunch, 4x diner
Koffie, thee, water
Verzorgingsartikelen in badkamer
Uitgebreid handdoeken- en linnenpakket.

Bijkomende kosten

Bijdrage voor douane en havengelden Griekenland € 200,- per persoon
Fris- en alcoholische dranken tegen betaling
2 diners in restaurant
CO2-compensatie vlucht 10,- per persoon
Retourvlucht (door ons te boeken op aanvraag)
Transfer luchthaven-schip v.v. (op aanvraag)
Excursies op de eilanden (optioneel)
Tip voor de bemanning (5-10%)