U bevindt zich hier: Home/Griekse eilanden

Reizen Griekse eilanden

Dodekanesos eilanden

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee. De eilanden zijn Grieks, maar liggen vlakbij de Turkse kust. Dodekanesos betekent letterlijk 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest. Sinds de oudheid achtereenvolgens: Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen en tenslotte Engelsen. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. De meeste eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter.

Weg van het massatoerisme

Met MAVI Travel kunt u eilandhoppen, maar dan met een gulet. Het schip is uw hotel. Anders dan op de cruises langs de Turkse kust zal er weinig worden gezeild. Op de cruises met vertrek vanaf Kos wordt niet gezeild. Vertrekt u vanuit Bodrum dan zult u doorgaans 4 eilanden bezoeken, er zijn routes langs de noordelijke of de zuidelijke eilanden van de Dodekanesos. Vertrekt u vanaf Kos dan zult u naast de grotere eilanden ook enkele kleinere, onbewoonde eilandjes bezoeken. Het schip legt in de middag aan in een haven zodat u de tijd heeft om aan land te gaan. U vaart enkele uren per dag.

Kos

Kos is het op twee na grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Het is van oorsprong vulkanisch en heeft heuvelland, maar ook enkele mooie stranden. Het eiland werd al in de oudheid bewoond en er zijn vele historische bezienswaardigheden. De haven ligt in Kos-stad en is gezellig met veel winkels, restaurants en bars.