U bevindt zich hier: Home/Bluecruise Griekenland

Reizen Bluecruise Griekenland

Dodekanesos eilanden

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee. De eilanden zijn Grieks, maar liggen vlakbij de Turkse kust. Dodekanesos betekent letterlijk 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest. Sinds de oudheid achtereenvolgens: Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen en tenslotte Engelsen. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. De meeste eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter.

Weg van het massatoerisme

Met MAVI Travel kunt u eilandhoppen, maar dan met een gulet. Het schip is uw hotel. Tijdens de cruise wordt aangelegd bij drie of vier eilanden van de Dodekanesos. Het schip blijft dan een halve of hele dag in de haven liggen zodat u de tijd heeft om aan land te gaan. U vaart enkele uren per dag. Aan boord kunt u ontspannen of -als u wilt- meehelpen met zeilen. Met een kleine groep gelijkgestemden aan boord beleeft u een unieke vakantie.

Kos

Kos is het op twee na grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Het is van oorsprong vulkanisch en heeft heuvelland, maar ook enkele mooie stranden. Het eiland werd al in de oudheid bewoond en er zijn vele historische bezienswaardigheden. De haven ligt in Kos-stad en is gezellig met veel winkels, restaurants en bars.