U bevindt zich hier: Home/Eiland hoppen

Reizen Eiland hoppen

Dodekanesos eilanden

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee. De eilanden zijn Grieks, maar liggen vlakbij de Turkse kust. Kos is één van de grotere en bekendere eilanden. Dodekanesos betekent letterlijk 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor waren de eilanden o.a. Italiaans. Sinds de oudheid bewoonden de Romeinen, de Byzantijnen, de Europese Kruisvaarders, Turken, Italianen en Engelsen de eilanden. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. Heel herkenbaar is bijvoorbeeld het grote Kruisvaarderskasteel bij de haven van Kos. Op de eilanden Kalymnos en Patmos vindt u die typische Griekse sfeer, maar ze zijn nog niet overspoeld door massatoerisme. Bijzonder is ook het vulkaaneiland Nisiros, waar u kunt afdalen in de krater. De eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter.

Weg van het massatoerisme

Met MAVI Travel kunt u eilandhoppen, maar dan met een gulet. Het schip is uw hotel. Vanuit Bodrum gaat u met het schip en de passagiers langs de douane en begint uw vaartocht in Griekenland. Tijdens de cruise wordt aangelegd bij de noordelijke of zuidelijke eilanden van de Dodekanesos. Het schip blijft een halve of hele dag in de haven liggen zodat u de tijd heeft om aan land te gaan. U vaart enkele uren per dag.

Kos

Kos is het op twee na grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Het is van oorsprong vulkanisch en heeft heuvelland, maar ook enkele mooie stranden. Het eiland werd al in de oudheid bewoond en er zijn vele historische bezienswaardigheden. De haven ligt in Kos-stad en is gezellig met veel winkels, restaurants en bars.