Verantwoord reizen

Verantwoord reizen

Op vakantie gaan is fijn om je horizon te verbreden, nieuwe indrukken op te doen, mooie herinneringen te maken of gewoon om lekker uit te rusten. Daarbij wil je wel zo min mogelijk negatieve gevolgen voor mens, natuur en de wereld van morgen.
Wij hanteren géén reserveringskosten. In plaats daarvan wordt per boeking een kleine bijdrage (12,50) gerekend. Hiervoor worden 2 bomen geplant.

CO2-compensatie Vliegreis

Samen zorgen we ervoor dat de CO2-uitstoot van uw vlucht wordt gecompenseerd door het planten van 2 bomen per boeking. Hiervoor werken we samen met Trees for All. Deze stichting plant bomen in Nederland en het buitenland. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen zij altijd via duurzame bosprojecten. Samen dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Goed om te weten: onze retourvluchten worden uitgevoerd door Corendon. Corendon werkt zelf ook aan duurzaamheid door bijvoorbeeld afvalscheiding, duurzame catering en brandstofbesparing.

Goed voor de lokale economie

Met een Blue Cruise kiest u in elk geval voor een kleinschalige vorm van toerisme die ook goed is voor de lokale economie. Op de schepen werken alleen lokale mensen en ook aan land worden alle bevoorrading, was, het onderhoud etc. lokaal geregeld. U vaart op een gulet die ambachtelijk is gebouwd door vakmensen op een lokale scheepswerf. Op de schepen waar MAVI Travel mee vaart wordt het personeel met respect behandeld, goed opgeleid en betaald.

Wat doen wij nog meer om uw vakantie te vergroenen?

We varen zo min mogelijk op de motor en hijsen zoveel mogelijk de zeilen
We gebruiken de dieselgenerator zo min mogelijk en de airco alleen als het echt nodig is.
We verzamelen al het afval aan boord en leveren dit in op daarvoor aangewezen punten.
We lozen geen vuil water of brandstof in zee.
We veroorzaken geen geluidoverlast in baaien en zetten de muziek op tijd zachter zodat andere baaibezoekers ook kunnen slapen.
We organiseren al onze excursies en uitstapjes aan land zelf met lokale gidsen.

En wat kunt u zelf doen?

Hergebruik uw waterflesje aan boord.
Douche niet langer dan nodig en gebruik zo min mogelijk shampoo en zeep.
Wees zuinig met energie. Doe het licht uit als u de hut verlaat.
Gooi geen afval in zee.
Informeer ons vooraf als u weinig eet of bepaalde zaken niet lust, dan hoeven wij geen eten weg te gooien.