v.a.
Reisduur 11 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Bruisend Bodrum Authentiek Turkije Combinatiereis Uitgerust aan boord

Hotel&Cruise Golf van Gökova

Combinatiereis. Een zeilcruise van 6 nachten/7 dagen in de Golf van Gökova èn voldoende tijd om Bodrum te ontdekken en te beleven. Bodrum is een levendig stadje aan de kust met veel restaurants, winkels bars en een flaneerboulevard. U vindt er resten uit de oudheid, maar ook een imposant middeleeuws kasteel. Tijdens de zeilcruise komt u tot rust. De Golf van Gökova is natuurlijk, met honderden baaien om voor anker te gaan. Het water is helder en vaak kijkt u tot op de diepe rotsbodem. Ideaal om te zwemmen en te snorkelen of voor een rondje op de SUP of in de kayak. Het achterland is nog niet zo toeristisch, bij een tochtje aan land ziet u hier nog het authentieke Turkije.

Verzorging

Voor en na de zeilcruise verblijft u 2 nachten in El Vino Hotel&Suites. Dit op basis van logies met ontbijt. Aan boord 6 nachten verblijf in een hut met eigen badkamer en met uitgebreid handdoek- en linnenpakket. De verzorging aan boord is ultra all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. Koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier zijn inbegrepen. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Volg de 'visser van Bodrum'
Op deze reis treedt u in de voetsporen van de schrijver Cevat Şakir, alias 'de visser van Bodrum'. Bijna een eeuw geleden kwam hij vanuit Istanbul naar Bodrum. Bodrum was toen nog een slaperig stadje op een afgelegen schiereiland. In een eenvoudige vissersboot zeilde hij over de Golf van Gököva en langs de kusten van Carië en Lycië. Hij volgde de sporen van klassieke auteurs als Ovidius reisboeken over Turkije waren er in die tijd nog niet. Zijn verhalen hierover werden bekend in heel Turkije. In de jaren vijftig kwam een groeiende schare schrijvers en kunstenaars hem op zijn reizen gezelschap houden. De 'blauwe reis' was geboren en groeide uit tot een populaire vakantiereis.
Combinatie Hotel&Cruise
U vliegt naar Bodrum-Milas Airport en wordt opgehaald door onze transferbus. Deze brengt u naar het hotel. El Vino Hotel&Suites is een kleinschalig hotel net buiten het drukke centrum van Bodrum. Het hotel ligt op een heuvel. U heeft vanaf hier schitterend uitzicht op Bodrum, bij goed weer ziet u Kos liggen. De kamers liggen rond een mooie tuin. Er is een klein zwembad. U kunt gratis gebruik maken van de beachclub van het hotel, bereikbaar per minibus. Op vrijdag en zaterdagochtend heeft u tijd om Bodrum te verkennen. Ook de laatste vrijdagavond en zaterdag brengt u door in Bodrum. Op zondag haalt onze transferbus u op bij het hotel voor de terugreis.
Genieten aan boord
Zaterdagmiddag kunt u vanaf 15.00 uur aan boord. De kapitein heet u welkom aan boord en wijst uw hut. Als iedereen er is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek. Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. U kunt dan zwemmen, snorkelen of kanoën. De kok maakt intussen de lunch voor u klaar. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje. Op vrijdagmiddag keert het schip terug in de haven. Na het afscheid van de bemanning en uw medepassagiers gaat u terug naar het hotel.
Waar de wind ons brengt
Elke dag na het uitgebreide ontbijt bespreekt de kapitein de vaarroute en het programma. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de wind. Inbegrepen is een villagetour naar het achterland met een uitgebreid Turks ontbijt. Excursies en uitstapjes op deze route zijn: - Bezoek streekmarkt Ören of Mumcular - Kitesurfstrand Akyarlar - Jeeptour - Fietstocht rond Yali - Bezoek aan hamam (Turks badhuis) De excursies kunt u aan boord boeken, voor sommige excursies is een minimum aantal personen nodig.
Excursie villagetour
Inbegrepen is een excursie (halve dag) naar Ciftliköy. Vanaf de boot vertrekt u met een minibus. Onderweg door de heuvels heeft u op verschillende plaatsen prachtig uitzicht over de zee of over het achterland. Op het platteland liggen oude waterreservoirs, sommige zijn nog steeds in gebruik als drinkplaats voor het vee. Uitgebreid authentiek Turks ontbijt/brunch in het dorp. Na een korte wandeling keert u terug naar de boot.
Gulet met bemanning
MAVI Travel vaart met verschillende authentieke gulets. De schepen zijn van alle gemakken voorzien, worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning doet dat graag en is professioneel en gastvrij. De groepsreizen worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen (zie Accommodaties). In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Fotoalbum

Vanaf euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Bodrum met Corendon
Transfer vliegveld-hotel retour
2x hotelovernachting vooraf
6x overnachting aan boord
2x hotelovernachting achteraf
Excursie Villagetour
Verblijf aan boord:
Airconditioning (3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoekenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Turkse kwaliteitswijnen.

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
Maaltijden op hoteldagen
Tijdens de cruise 1 diner aan land
Visum voor Turkije
Eventueel ruimbagage vlucht
Excursies (m.u.v. inbegrepen excursie)
Tip voor de bemanning

Beoordelingen

We hebben echt een hele fijne vakantie gehad!
Frits en Ellen
De hotels die je voor ons geboekt had waren prima! No20, een keurig hotel, dicht bij de haven. Barbara, die ons heel hartelijk en gastvrij ontving. Echt heel geschikt voor zo’n eerste dag! En dan El Vino. Wat een prachtige tuin, waar we terecht kwamen. Heel aardige mensen, alles zeer verzorgd! Een heerlijke afsluiting.
De transfers waren ook allemaal goed op tijd. Zeer prettig.
Ja, en dan de boot! Het leek ons sowieso een gok, omdat je met “vreemde” mensen op een kleine ruimte komt te zitten. We hebben erg geboft, denken we. We waren een groep, bestaande uit zeer diverse mensen, maar met humor en een openheid… het klikte allemaal! Heel bijzonder!
Het is een prachtige ervaring als de boot met volle zeilen vaart. Super! Ik denk, dat we meer hadden kunnen zeilen, maar we gingen toch nog wat toeristische attracties bekijken. De bemanning was trouwens alleraardigst en superbeleefd en gezellig. En wat het eten betreft, het is een wonder wat kok Ali allemaal uit het keukentje toverde.
Kortom: we hebben echt een hele fijne vakantie gehad! We hebben veel positieve, gezellige Turkse, Nederlandse, Canadese en Engelse mensen ontmoet. We hebben goede herinneringen!
Fantastisch
Pauline
03-07-2017
Alles was van begin tot eind goed geregeld ...bemanning met captain Nedim aan het roer waren echt service gericht en zo vriendelijk.. Een onvergetelijke reis die ik niet gemist had willen hebben...met een hele mooie kust en baaien..

Geen minpuntje te bedenken.. Dit zouden meer mensen moeten doen.... Gewoon doen...