v.a. € 1350
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +
U bevindt zich hier: Home/Turkse kust/Wijnland Turkije

Overzicht

Alles over wijnland Turkije Wijnproeverijen Excursies inbegrepen Professionele begeleiding

Wijnland Turkije

Wist u dat Turkije één van de oudste wijnlanden ter wereld is? De oorsprong van wijn komt uit een regio in Oost Turkije, het vroegere Mesopotamië en de Kaukasus, en in het huidige Turkije wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Op onze wijnreis kunt u wijnland Turkije (opnieuw) ontdekken.

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer; De verzorging is ultra all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), de hele dag door drankjes (koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Unieke wijnreis
Een heerlijke reis waarin u meer te weten komt over wijnland Turkije. Eliëtte Yilmaz-Bos van Troy Wines (De Turkse Wijnkelder) laat u verschillende witte en rode wijnen proven. En neemt u mee het binnenland in, waar de druiven groeien en de wijn wordt gemaakt.
Compleet verzorgd
U vliegt naar Bodrum-Milas Airport en wordt opgehaald door onze transferbus. U kunt vanaf 15.00 uur aan boord. De kapitein heet u welkom aan boord en wijst uw hut. Als iedereen er is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek. Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje. Aan het eind van de reis keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond brengt u door in Bodrum. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord. Het einde van een heerlijke vakantie.
Proef de Parels van Turkije
Deze week staat genieten van de bijzondere wijnen die Turkije te bieden heeft centraal. Aan boord wordt tweemaal een wijnproeverij gegeven. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf een aantal bijpassende mezzes te leren maken. Tweemaal maakt u een excursie naar een wijngaard in het binnenland.
Het schip
De schepen van MAVI Travel onderscheiden zich in kwaliteit en service. De schepen worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning is professioneel en gastvrij. U vindt de schepen onder Accommodaties. In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Grandi

Grandi is -zoals de naam al zegt- een stoer en ruim schip. Dit 26 meter lange schip heeft een capaciteit van 12 personen die gebruik kunnen maken van zes tweepersoonshutten. Alle hutten hebben een eigen badkamer. De hutten hebben een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Op het achterdek, het voordek en op de voorplecht zijn heerlijke zit- en ligplekken. Natuurlijk is er ook binnen genoeg leefruimte. Het schip is van alle gemakken voorzien zoals een airconditioning, ijsmachine, generator en WiFi. De Grandi is meervoudig winnaar van de Bodrum Cup zeilregatta en is befaamd in de wijde omtrek van thuishaven Bodrum.

Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Fotoalbum

Vanaf 1350 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

2x Wijnproeverij door De Turkse Wijnkelder/Troy Wines
Excursie Efese plus bezoek LA Wines
Villagetour met brunch en bezoek lokaal wijnbedrijf
Retourvlucht Amsterdam-Bodrum met Corendon
Transfer vliegveld-haven retour
Verblijf aan boord:
Airconditioning (3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoekenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Turkse kwaliteitswijnen.

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
2 avonden met diner in restaurant
Visum voor Turkije
Eventueel ruimbagage vlucht
Tip voor de bemanning