v.a. € 1300
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +
U bevindt zich hier: Home/Turkije/Wijnland Turkije

Overzicht

Proef de parels van Turkije Professionele begeleiding Unieke reis Excursies inbegrepen

Wijnland Turkije

Wist u dat Turkije één van de oudste wijnlanden ter wereld is? De oorsprong van wijn komt uit een regio in Oost Turkije, het vroegere Mesopotamië en de Kaukasus, en in het huidige Turkije wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Op onze wijnreis kunt u wijnland Turkije (opnieuw) ontdekken.

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer; De verzorging is ultra all-inclusive: Ontbijt, lunch en diner, de hele dag door drankjes (koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier), tussendoor worden snacks en hapjes geserveerd. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Unieke wijnreis
Een heerlijke reis waarin u meer te weten komt over wijnland Turkije. Eliëtte Yilmaz-Bos van De Turkse Wijnkelder laat u verschillende witte en rode wijnen proven. En neemt u mee het binnenland in, waar de druiven groeien en de wijn wordt gemaakt.
Compleet verzorgd
U vliegt naar Bodrum-Milas Airport en wordt opgehaald door onze transferbus. U kunt vanaf 15.00 uur aan boord. De kapitein heet u welkom aan boord en wijst uw hut. Als iedereen er is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek. Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje. Aan het eind van de reis keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond brengt u door in Bodrum. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord. Het einde van een heerlijke vakantie.
Proef de Parels van Turkije
Deze week staat genieten van de bijzondere wijnen die Turkije te bieden heeft centraal. Aan boord wordt tweemaal een wijnproeverij gegeven. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf een aantal bijpassende mezzes te leren maken. Tweemaal maakt u een excursie naar een wijngaard in het binnenland.
Het schip
De schepen van MAVI Travel onderscheiden zich in kwaliteit en service. De schepen worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning is professioneel en gastvrij. U vindt de schepen onder Accommodaties. In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Gulden Irmak

De Gülden Irmak is een mooi belijnd schip van het type ‘ketch’. Bij dit type liggen onder het achterdek twee hutten met extra zeezicht. Het is nog fijner wakker worden aan boord als u deze boekt. Dit schip heeft een capaciteit van 16 personen. Er zijn zeven hutten aan boord, allemaal met eigen badkamer. De hutten hebben tweepersoonsbedden. In vier hutten is een extra eenpersoonsbed aangebracht. In de salon is een open keuken en staat een tafel. Het achterdek is royaal en biedt alle ruimte aan de grote eettafel èn een loungeplek. Het voordek is voorzien van een loungebank en zonnebedden voor alle passagiers. Het schip heeft zonnepanelen, maar ook een generator. Daarnaast airconditioning, een ijsmachine en WiFi. Een fijn schip met een romantische naam die vrij vertaald 'rivier van rozen' betekent.

Fotoalbum

Vanaf 1300 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Wijnproeverijen door De Turkse Wijnkelder
2x excursie naar wijnboerderij
Retourvlucht Amsterdam-Bodrum met Corendon
Transfer vliegveld-haven retour
Verblijf aan boord:
Airconditioning (3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoekenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Turkse kwaliteitswijnen.

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
2 diners/lunches in restaurant
Visum voor Turkije
Eventueel ruimbagage vlucht
Tip voor de bemanning