v.a. € 750
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Kinderen 10-17 jaar welkomAfwisselende zeilvakantieKano, snorkels en SUP aan boordKorting per kind 25%

Afwisselende vaarvakantie

Elke dag na het uitgebreide ontbijt komt de zeekaart op tafel en bespreekt de kapitein waar we heen kunnen varen. Als er genoeg wind is, gaat die natuurlijk zeilend. De boot gaat tussen de middag voor anker in een baai zodat je lekker kunt afkoelen in zee. De kapitein kan ook een uitstapje aan land organiseren. Bijvoorbeeld: - een jeeptour door het binnenland. - geocaching: langs de kust liggen verschillende caches. - kitesurfen in Akyarlar, een van de beste kitesurfplekken ter wereld. - fietsen naar het dorpje Yali.

Meezeilen op een gulet

De gulet waarop we varen heeft 6 tweepersoonshutten elk met een eigen badkamer. Gulets zijn grote houten schepen met twee masten. Ze varen vooral langs de Turkse kust en lijken een beetje op de Nederlandse houten schepen: Schoeners. Maar zo'n 2000 jaar geleden werden in Bodrum ook al dit soort schepen gebouwd. Het bijzondere aan onze gulet is dat er ook echt mee wordt gezeild. De bemanning doet dit, maar ze vinden het leuk als je daarbij wilt helpen.

Actief op en in het water

Een groot voordeel van een vakantie op een gulet is dat als het schip in een baai voor anker ligt, je zo van boord in zee springt of duikt. Via een gemakkelijke zwemtrap klim je weer aan boord. In de beschutte baaien is het water rustig en fijn om te zwemmen of snorkelen. Neem waterschoenen mee, want er is altijd wel een avontuurlijk strandje om naar toe te zwemmen. Er is een kano aan boord en een SUP, een stand-up paddleboard. Deze week gaat er bovendien extra een Laser Pico zeilbootje mee. Hiermee kun je zelf (leren) zeilen. Op het schip zijn natuurlijk ook allerlei loungeplekken om rustig te chillen. Er is Wifi, maar misschien is het ook wel lekker om op vakantie af en toe off line te zijn!

Programma

Op en in het water
Deze week vaart het schip in de Golf van Gökova. Hier zijn oneindig veel baaitjes, beschutte strandjes en groene eilandjes. Elke dag wordt een stuk gezeild. Het schip gaat regelmatig voor anker en dan is het tijd om te zwemmen of kanoën. Ook 's nachts ligt het schip voor anker en slaap je in de hut of aan dek onder de sterren.
Dag 1 Inschepen Bodrum
Je vliegt naar Bodrum-Milas Airport en wordt opgehaald door onze transferbus. Vanaf 15.00 uur kun je inschepen. De kapitein staat al klaar en wijst de hutten. Als iedereen er is gaat het schip de haven uitvaren. We zetten koers naar onze eerste overnachtingsplaats Aquarium Bay. Dit is een mooie baai waar het water helder is en je meteen een eerste duik kan nemen. De kok maakt intussen een lekkere maaltijd klaar. Zeelucht maakt hongerig en na het eten val je snel in slaap in de hut. Later in de week heb je nog wel tijd om een keer buiten op het dek te slapen.
Dag 2 t/m 6 Een ontspannen zeiltocht
Deze dagen kom je helemaal in vakantiestemming. Als je opstaat zie je wel wat er die dag is te beleven. We kijken hoe de wind waait en wat we onderweg tegenkomen. Als je het leuk vindt kun je helpen de zeilen te hijsen of zelf naast de kapitein aan het roer te staan. Misschien vraagt de kok je of je samen met hem dolma wilt maken. Dat is een voorgerechtje met rijst die in druivenbladeren wordt ingepakt. Je kunt ook mee naar de markt om verse groente en fruit te kopen. Tussendoor is het is lekker om af te koelen in de zee of op een strandje te gaan kijken. Veel meer heb je niet nodig voor een fijne meezeilvakantie.
Dag 7 Terug richting Bodrum
Vandaag nog een ontspannende ochtend aan boord . Na de lunch varen we terug naar het vasteland van Bodrum. Als het schip weer in de haven ligt, ben je ineens weer in een andere wereld. In elk geval kun je hier een ijsje gaan eten of een aandenken voor thuis kopen. Ook het kasteel van de kruisridders is een bezoekje waard, alleen al voor het uitzicht vanaf de torens. Deze avond heeft de kok vrij en eten de passagiers in een restaurant. De laatste nacht blijft het schip in de haven van Bodrum liggen.
Dag 8 Reis terug of verlenging met hotel
Na het ontbijt is de zeilvakantie op het schip voorbij. Na een hartelijk afscheid van de bemanning ga je van boord. MAVI Travel heeft een plek geregeld waar de koffers kunnen worden opgeslagen, je nog even kunt zwemmen of Bodrum gaan bekijken tot het tijd is voor de transfer naar het vliegveld. Of je plakt er nog een week aan vast , bijvoorbeeld in een all-inclusive hotel.
Optie: een week all-inclusive hotel
Een week aan boord is zo om. Misschien wil je nog wat langer vakantie? Een leuk idee is om nog een week aan land te blijven, bijvoorbeeld in een all-inclusive resort aan de kust bij Bodrum. Bij MAVI Travel kun je alle hotels uit het aanbod van Corendon boeken. Wij zorgen dan dat de vluchten en transfers ook worden geregeld, zodat je een compleet verzorgde reis van twee weken hebt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Gulet met bemanning
MAVI Travel vaart met verschillende authentieke gulets. Gulets zijn houten tweemasters die karakteristiek zijn voor deze regio. In de oudheid was Bodrum al het centrum van de scheepsbouw van dit type schepen. Nog steeds komen de beste gulets uit Bodrum. De schepen zijn van alle gemakken voorzien, worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning doet dat graag en is professioneel en gastvrij. De individueel te boeken zeilcruises worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen (te bekijken bij Accommodaties). In het overzicht van vertrekdata en prijzen hieronder staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland.
Klasse Comfort Cruise
De reis wordt uitgevoerd in de klasse Comfort Cruise. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen die houden van een beetje luxe. De hutten van de gulets hebben een- of tweepersoonsbedden, opbergruimte, een eigen badkamer en ramen die open kunnen. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld. In de badkamer vindt u persoonlijke verzorgingsartikelen zoals een föhn, zeep en shampoo. Linnengoed en (bad)handdoeken zijn inbegrepen en worden regelmatig gewisseld. Bij de cruise hoort een uitgebreid maaltijdarrangement. Alles wordt vers klaargemaakt aan boord met gebruik van lokale en vaak organische producten. Het arrangement omvat: ontbijt, een warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), tussendoor worden vers fruit en snacks geserveerd. Koffie, thee en mineraalwater zijn inbegrepen.
Retourvlucht en transfers boeken
Deze zeilcruise is los te boeken. U kunt dus zelf het vervoer regelen en andere accommodatie om uw verblijf in Turkije te verlengen. Wij kunnen deze reis ook aanbieden als pakketreis, dus inclusief retourvlucht en luchthaventransfers. Het voordeel van het boeken van een pakketreis is dat deze voldoet aan de voorwaarden volgens de Europese Wet op Pakketreizen. U heeft bijvoorbeeld altijd recht op repatriëring naar huis bij onverwachte calamiteiten. Bovendien wordt uw betaalde reissom verzekerd door het Reisgarantiefonds GGTO (7,50 per persoon). Uw retourvlucht wordt uitgevoerd door Corendon Airlines. Aan het pakket kan een verblijf in onze eigen boetiekhotels worden toegevoegd of in de hotels van Corendon.nl. Vraag hiervoor een prijsopgave op maat.

Accommodaties

Fotoalbum

Vanaf 750 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Verblijf in een hut met eigen badkamer
Professionele guletbemanning
Water, brandstof en havengelden op de routes Turkse kust
Klasse Comfort Cruise:
7x Ontbijt 6x lunch, 5x diner, fruit en snacks.
Koffie- en theeservice, mineraalwater.
Welkomstdrankje.
Uitgebreid handdoeken- en lakenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Koeling van de hutten (ca 3 uur in de avond tot uiterlijk 00.00 uur).
WiFi
Begin- en eindschoonmaak en dagelijkse schoonmaak hut.

Bijkomende kosten

CO2-compensatie vlucht 10,- per persoon
Retourvlucht (door ons te boeken op aanvraag)
Transfer luchthaven-schip v.v. (op aanvraag)
Frisdranken en alcoholische dranken (18+)
2 avonden in restaurant
Excursies
Tip voor de bemanning

Beoordelingen

Heerlijke week gehad op een prachtige zeilboot
Janine
Wij hebben allen erg genoten van onze vakantie. De boot was schitterend en het is mooi om te zien hoe de wind in de zeilen staat. Indrukwekkend. De bemanning (kapitein, kok en twee matrozen waren)was fantastisch en behulpzaam. Ook met de kinderen erbij was niets teveel. De kok maakte heerlijk eten. Alles vers bereid, lokale gerechten, veel groente en voor de kinderen ook altijd wat extra's. In de ochtend bespraken we met de kapitein het programma. Dit bestond meestal uit een stukje varen, daarna aanleggen bij een strandje/baaitje of een dorpje op een van de vele eilanden. Daarna weer een stukje varen om bij de overnachtingsplek aan te komen. En altijd mooie plekjes om te zwemmen en snorkelen en SUPpen. Met de anderen aan boord ging het ook prima. De boot was groter dan ik dacht en dat gaf genoeg ruimte voor iedereen. Er werd iedere dag schoongemaakt. Ik heb op het dek geslapen, in de frisse (in de hut kan het warm worden) buitenlucht onder de sterren. Dat was een mooie ervaring. Allen, superbedankt voor de fantastische week!
Heerlijk, enorm relaxed
Steven
Na een jaar veel gekkigheid heerlijk tot rust gekomen op de Gulden Irmak. Heerlijk gezeild. Wat is dat mooi om te zien, de honderden meters zeil. De bemanning verwent je de hele dag met verrukkelijk eten.
Idyllische 'bubble' waar je niet meer uit wil
Luna
Geweldige week gehad. 3 gezinnen met 6 kinderen in een oase van turquoise water en blauwe luchten. Geluierd, gezwommen, gewatersport, gedanst, gelachen, heerlijk gegeten en vooral fantastisch gezeild. Een ontspannen en gezellige tijd doorgebracht met de 2 andere gezinnen. De kapitein was heel leuk met de kinderen, nam ze in het motorbootje mee langs de baaitjes, op vissen of met een speurtocht. De kinderen sliepen bijna elke avond op het dek, gezellig bij elkaar. Een aanrader (ook voor single parents!) en absoluut voor herhaling vatbaar. De service is top! Nu al heimwee.