v.a. € 800
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Bezoek aan Bodrum Village tour met Turks ontbijt Kleine groepen Prijs exclusief retourvlucht

Blue Cruise Bodrum

Een rondreis langs de Turkse kust vanuit Bodrum. Bodrum is een bruisend stadje waar het heerlijk flaneren is in de haven en langs de boulevard. U kunt er op de eerste en laatste dag van de reis uitgebreid winkelen, eten en uitgaan. De rondreis gaat langs enkele kleinere plaatsen op het schiereiland zoals Turgutreis en Gumusluk. De kapitein zoekt de mooiste baaien op waar het schip in de nacht voor anker gaat.

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer; De verzorging is ultra all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), de hele dag door drankjes (koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Ontspannen of flaneren
Deze reis wordt uitgevoerd in het voor- of naseizoen. De temperatuur in Bodrum is dan heel aangenaam, meestal rond de 21 graden. De kapitein deelt de route flexibel in, zodat het schip op de zonnigste dagen in een mooie baai ligt om te zwemmen of snorkelen. Is het een dag bewolkt dan kunt u aan land een excursie doen. Bijvoorbeeld naar een hamam of een antieke opgraving bezoeken. Heerlijk flaneren of winkelen in een van de dorpjes op het schiereiland kan ook. 's Avonds zit u in de ruime salon van het schip waar de kok een heerlijk diner op tafel zet.
Blue Cruise met eigen vervoer
De vlucht naar Bodrum-Milas Airport boekt u zelf of kunnen wij voor u boeken in overleg. U wordt opgehaald door onze eigen transferbus en naar het schip gebracht. De kapitein heet u welkom aan boord en wijst uw hut. Als iedereen er is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaapt u in uw hut of onder de sterrenhemel aan dek. Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. U kunt dan zwemmen, snorkelen of kanoën. De kok maakt intussen de lunch voor u klaar. ‘s Avonds is het culinair genieten van de Turkse keuken onder het genot van een drankje. Aan het eind van de reis keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond brengt u door in Bodrum. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord. Het einde van een heerlijke vakantie.
Flexibel dagprogramma
Elke dag na het uitgebreide ontbijt bespreekt de kapitein de vaarroute en het programma. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het weer en de wind. Excursies en uitstapjes op deze route zijn: - Bezoek Turkse markt - Winkelcentrum Midtown - Maritiem museum - Graf koning Mausolos (opgraving) - Jeeptour - Bezoek aan hamam (Turks badhuis) De excursies kunt u aan boord boeken, voor sommige excursies is een minimum aantal personen nodig.
Optie: laatste nacht in hotel
Op vrijdagmiddag komt het schip terug in de haven. Het diner is deze avond in een restaurant. De laatste nacht ligt het schip in de haven van Bodrum. Het gezellige centrum, de bezienswaardigheden, restaurants en bars zijn op loopafstand. Het slapen aan boord kan daardoor wel wat drukker en warmer zijn dan u gewend bent uit de voorgaande nachten. Met een kleine bijbetaling kunt u ervoor kiezen om de laatste nacht door te brengen in een hotelkamer met airconditioning in Bodrum. U gaat dan vrijdagmiddag ca. 16.30 uur van boord. Op zaterdag is de transfer naar de luchthaven vanaf het hotel. De overnachting wordt geboekt in hotel Seckin Konaklar of No20, afhankelijk van beschikbaarheid.
Gulet met bemanning
MAVI Travel vaart met verschillende authentieke gulets. De schepen zijn van alle gemakken voorzien, worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning doet dat graag en is professioneel en gastvrij. De groepsreizen worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen (zie Accommodaties). In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Fotoalbum

Vanaf 800 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Transfer vliegveld-haven retour
Verblijf aan boord:
Airconditioning (max 3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoekenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Turkse kwaliteitswijnen.
Een villagetour met Turks ontbijt

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
Retourvlucht Bodrum en evt ruimbagage
2 avonden in restaurant
Visum voor Turkije
Excursies
Tip voor de bemanning