Informatie ivm Coronavirus

Informatie ivm Coronavirus

Als lokale reisorganisatie zijn we goed op de hoogte van de actuele situatie wat betreft gezondheid en maatregelen in Turkije. Daarnaast hebben we regelmatig contact met onze partners zoals rederij Guldeniz Sailing Cruises, Corendon Airlines en hotels.

Reisadvies

Het reisadvies voor Zuidwest Turkije is geel. Dit betekent dat u mag reizen. Er kunnen wel risico's zijn, lees het uitgebreide reisadvies van de overheid op nederlandwereldwijd.nl.

Als u naar Turkije reist heeft u een vaccinatiebewijs nodig of een negatieve test. Kinderen tot 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Als u terug reist naar Nederland heeft u eveneens een vaccinatiebewijs of negatieve test nodig.

Reis- en annuleringsverzekering

De basis ziektekostenverzekering is volledig geldig in Turkije, ook als het om coronagerelateerde ziektekosten gaat. De dekking bedraagt maximaal 100% van de in Nederland geldende kosten en dat is voor Turkije voldoende.
Wij adviseren u om daarnaast een reisverzekering én annuleringsverzekering af te sluiten.

Overheidsmaatregelen

Een reiziger moet voldoen aan op de bestemming (en doorreislanden) geldende (gezondheids)eisen. Voor Turkije dient u een geldig vaccinatiebewijs te hebben of een negatieve PCR-test. Overheden kunnen de vereisten onaangekondigd wijzigen. Dit valt binnen de risicosfeer van de reiziger. U kunt pas kosteloos annuleren als er aanzienlijke gevolgen zijn voor de uitvoering van de reisovereenkomst.

Kosteloze annulering is niet zomaar mogelijk als de omstandigheden veranderen. Per geval moet worden beoordeeld wat de effecten zijn op de uitvoering van de door ons aangeboden reis. Maatregelen en eisen die de lokale of Nederlandse overheid aan u oplegt vallen binnen uw risicosfeer. Houd daar aub rekening mee voordat u boekt. Natuurlijk bekijken wij in voorkomende gevallen samen met u wat er mogelijk is, bijvoorbeeld door de reis voor u om te boeken naar een latere vertrekdatum.

Coronamaatregelen aan boord

Onze schepen beschikken over de SafeTourism certificering. Dit houdt in dat er maatregelen zijn genomen voor o.a. schoonmaak en de bemanning is gevaccineerd.

Ontspannen meezeilvakantie.

Als familiebedrijf met eigen schepen zorgen wij ervoor dat u veilig en onbezorgd op vakantie kunt.
Mocht u ziek worden of in Turkije in quarantaine moeten dan zijn de kosten hiervan voor u als reiziger. Wij adviseren hiervoor een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Uiteraard helpen we u met advies en het regelen van praktische zaken zoals een verblijf en het verzetten van de terugvlucht.
Heeft u nog vragen? Mail ons dan gerust op info@mavitravel.nl of bel op weekdagen tussen 10.00 en 13.00 uur op 033-4571797.