Informatie ivm Coronavirus

Informatie ivm Coronavirus

Uw vakantie en het Coronavirus

Voor MAVI Travel staat de veiligheid en gezondheid van de passagiers voorop. Als lokale reisorganisatie zijn we goed op de hoogte van de situatie ter plaatse door het contact met onze rederij Guldeniz Sailing Cruises in Bodrum. Daarnaast hebben we regelmatig contact met onze overige partners zoals Corendon Airlines en hotels.

Overheidsmaatregelen en reisadvies

In Turkije zijn Nederlandse toeristen welkom. Er gelden natuurlijk ook de nodige maatregelen op het gebied van hygiene en afstand houden. U kunt vrij reizen, wel is het verplicht om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, ook op straat.
Op dit moment geldt voor Turkije nog het reisadvies vanuit Nederland 'alleen noodzakelijke reizen' (oranje). Helaas is nog niet bekend wanneer de Nederlandse overheid het reisadvies voor Turkije weer zal aanpassen.

Kan ik veilig boeken?

MAVI Travel kan een onbezorgde en veilige vakantie in Turkije voor u verzorgen. Uw aanbetaling is veilig omdat wij zijn aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO. Boekt u bij ons een pakketreis (inclusief retourvlucht) dan heeft u bijvoorbeeld ook recht op repatriëring, mocht dit noodzakelijk zijn.
Hoewel de reisadviezen niet bindend zijn, willen wij u niet dwingen om bij een reisadvies oranje (alleen noodzakelijke reizen) met vakantie te gaan. Als het reisadvies voor Nederlanders 15 dagen voor uw vertrekdatum oranje is, mag u uw reis zonder annuleringskosten omboeken naar een nieuwe datum in 2021 of 2022.
Bent u al op reis en verandert het reisadvies plotseling van geel naar oranje dan zullen we met u overleggen wat verstandig is. Omdat u weinig risico loopt aan boord, is de verwachting dat u uw zeilcruise kunt afmaken en naar huis gaan met uw normale vlucht.

Coronamaatregelen aan boord

Aan boord is het niet nodig om een mondkapje te dragen. Het risico op overdracht van het virus aan boord is klein. Het aantal passagiers is beperkt, u bent eigenlijk altijd buiten in de frisse zeelucht en virussen kunnen niet goed tegen zonlicht. Het ministerie van Volksgezondheid in Turkije heeft richtlijnen opgesteld waaraan de zeilschepen en bemanning moeten voldoen. Dit zijn vooral extra maatregelen op het gebied van schoonmaak en handhygiène. Bij aankomst aan boord zullen we een temperatuurcheck doen en vragen we u een gezondheidsverklaring in te vullen. Ook vragen wij u om zoveel mogelijk afstand te houden aan boord, bijvoorbeeld door elkaar niet te passeren in de smalle gangpaden, maar even te wachten.
Voor de individueel te boeken zeilcruises hebben we het maximum aantal gasten beperkt tot 6-8 personen. Ook is het voor alleenreizenden helaas niet meer mogelijk om een hut 'op indeling te boeken'. De eenpersoonstoeslag bedraagt 200,- per week (nieuwe verlaagde prijs).
Heeft u het schip exclusief gehuurd voor uw groep dan kunt u wel de capaciteit van 12 personen per schip aanhouden. In dat geval rekenen we erop dat u onderling met uw vrienden of familie goede afspraken maakt.

En als ik de reis wil verplaatsen?

Wilt u nadat u heeft geboekt -om wat voor reden dan ook- uw vertrekdatum wijzigen? MAVI Travel heeft standaard al soepele omboekingsvoorwaarden. Tot 4 weken voor vertrek kunt u ons verzoeken om de reis verplaatsen naar een andere datum. De kosten bij een individuele boeking (groepsreis) zijn 25,- per persoon plus eventueel wijzigingskosten van de vlucht. Heeft u een schip exclusief gehuurd dan zijn de kosten 250,- per boeking (ongeacht het aantal passagiers) plus eventuele wijzigingskosten van de vlucht.
Als de reissom voor de nieuwe vertrekdatum hoger is dan moet u zowel de wijzigingskosten als het verschil betalen. Als de reissom op de nieuwe vertrekdatum lager is dan wordt het verschil in mindering gebracht op de wijzigingskosten.
Uiteraard moet u wel aan uw betalingsverplichtingen op het moment van omboeken hebben voldaan.
Heeft u niet aan uw betalingsverplichtingen voldaan of wilt u de reis helemaal annuleren, dan zijn de bestaande annuleringsvoorwaarden en kosten van toepassing.

Ontspannen meezeilvakantie.

Wij blijven onze gasten ook in de toekomst de beste zeilcruises aanbieden. Als familiebedrijf met eigen schepen zorgen wij ervoor dat u veilig en onbezorgd op vakantie kunt. We ontvangen u graag aan boord voor een ontspannen meezeilvakantie.
Heeft u nog vragen? Mail ons dan gerust op info@mavitravel.nl of bel op weekdagen tussen 10.00 en 13.00 uur op 033-4571797.