Informatie ivm Coronavirus

Informatie ivm Coronavirus

Uw vakantie en het Coronavirus

Als u vragen hebt over uw geboekte reis of twijfelt om nu te boeken, hebben we hieronder een aantal zaken op een rij gezet.
We staan in nauw contact met onze rederij Guldeniz Sailing Cruises in Bodrum. Daarnaast hebben we regelmatig contact met onze overige partners zoals Corendon Airlines en hotels. De veiligheid en gezondheid van u als passagier staat voorop.

Overheidsmaatregelen en reisadvies

In Turkije is de uitbraak van het coronavirus onder controle en zijn Nederlandse toeristen zonder restricties welkom. Hotels, restaurants, winkels en stranden zijn open. Natuurlijk met de nodige maatregelen op het gebied van hygiene en afstand houden. U kunt vrij reizen, wel is het verplicht om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen.
Ook in Griekenland zijn Nederlandse toeristen vanaf 1 juli weer welkom. Ook hier gelden extra maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen.
Op dit moment geldt voor Turkije nog het reisadvies vanuit Nederland 'alleen noodzakelijke reizen' (oranje). Helaas is nog geen datum bekend waarop de overheid het reisadvies voor Turkije zal aanpassen. Dit is dus niet vanwege gezondheidsrisico's ter plaatse, maar alleen omdat Turkije niet in Europa ligt.

Reizen geannuleerd tot en met 28 augustus 2020

Onze schepen zijn klaar om u te ontvangen. Uiteraard hebben wij de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om besmetting en verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Aan boord kunt u verder genieten van een zorgeloze vakantie.
De reizen vanaf 29 augustus gaan vooralsnog door. Wel hebben wij voor de reizen met vertrek tot 15 september de periode voor het betalen van het restantbedrag ingekort naar 3 weken voor vertrek. Heeft u een reis geboekt met vertrek na 15 september dan geldt de normale termijn van 6 weken voor vertrek.

En wat als ik toch liever nu niet op reis ga

MAVI Travel kan een onbezorgde en coronaveilige vakantie in Turkije voor u verzorgen. Maar voor als u toch liever wilt omboeken hebben wij onze omboekingsregeling versoepeld. U kunt tot 3 weken voor vertrek uw zeilcruise omboeken naar een latere datum in 2020 of 2021. Als er op uw vertrekdatum wel vluchten naar Bodrum worden uitgevoerd, moet u wel rekening houden met omboekingskosten voor de vlucht. Is er een prijsverschil in de totale reissom dan betaalt u ons bij of betalen wij u dat terug. Kunt u nog niet beslissen welke vertrekdatum dit wordt, dan ontvangt u van ons een tegoedbon ter waarde van de betaalde reissom. Als u een pakketreis bij ons had geboekt (zeilcruise inclusief vlucht en/of hotel) dan is de tegoedbon bovendien volledig gegarandeerd door het reisgarantiefonds GGTO.
Uiteraard moet u wel aan uw betalingsverplichtingen op het moment van omboeken hebben voldaan.
Heeft u niet aan uw betalingsverplichtingen voldaan of wilt u de reis helemaal annuleren, dan zijn de bestaande annuleringsvoorwaarden en kosten van toepassing.
Om u meer mogelijkheden te bieden als u uw reis wilt omboeken hebben we extra vertrekdata gepland op 24 oktober, 31 oktober en 7 november.

Wat doet MAVI Travel om de verspreiding van corona te voorkomen

Het risico op overdracht van het virus aan boord is klein. Het aantal passagiers is beperkt, u bent eigenlijk altijd buiten in de frisse zeelucht en virussen kunnen niet goed tegen zonlicht. Het ministerie van Volksgezondheid in Turkije heeft richtlijnen opgesteld waaraan de zeilschepen en bemanning moeten voldoen. Dit zijn vooral extra maatregelen op het gebied van schoonmaak en handhygiène. Bij aankomst aan boord zullen we een temperatuurcheck doen en vragen we u een gezondheidsverklaring in te vullen. Ook vragen wij u om zoveel mogelijk afstand te houden aan boord, bijvoorbeeld door elkaar niet te passeren in de smalle gangpaden, maar even te wachten.
Voor de individueel te boeken zeilcruises hebben we het maximum aantal gasten beperkt tot 6-8 personen. Ook is het voor alleenreizenden helaas niet meer mogelijk om een hut met een andere passagier te delen.
Heeft u het schip exclusief gehuurd voor uw groep dan kunt u wel de capaciteit van 12 personen per schip aanhouden. In dat geval rekenen we erop dat u onderling met uw vrienden of familie goede afspraken maakt.

Ontspannen meezeilvakantie.

Wij blijven eraan werken om onze gasten ook in de toekomst de beste zeilcruises te blijven aanbieden. Als familiebedrijf met eigen schepen zorgen wij ervoor dat u veilig en onbezorgd op vakantie kunt. We ontvangen u graag aan boord voor een ontspannen meezeilvakantie.
Heeft u nog vragen? Mail ons dan gerust op info@mavitravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 033-4571797.