Informatie ivm Coronavirus

Informatie ivm Coronavirus

Uw vakantie en het Coronavirus

Voor MAVI Travel staat de veiligheid en gezondheid van de passagiers voorop. Als lokale reisorganisatie zijn we goed op de hoogte van de situatie ter plaatse door het contact met onze rederij Guldeniz Sailing Cruises in Bodrum. Daarnaast hebben we regelmatig contact met onze overige partners zoals Corendon Airlines en hotels.

Overheidsmaatregelen en reisadvies

Hoe is de situatie in Turkije?
De Turkse overheid heel veel aandacht heeft gegeven aan het verminderen van het aantal besmettingen en het zo snel mogelijk vaccineren van inwoners van de toeristische gebieden in het zuiden en westen van Turkije.
Het ministerie van Volksgezondheid in Turkije heeft richtlijnen opgesteld waaraan de zeilschepen en bemanning moeten voldoen. Onze schepen beschikken over de SafeTourism certificering. Dit houdt in dat er maatregelen zijn genomen voor o.a. schoonmaak en handhygiène. Ook is de bemanning gevaccineerd.

Kan ik op vakantie naar Turkije?
Ja, wat ons betreft kan dat. Maar die beslissing moet u zelf nemen. We informeren u graag over de huidige situatie. Op dit moment is de kleurcode van het reisadvies voor Turkije oranje. Dit betekent dat de overheid adviseert om alleen naar dit land te reizen wanneer dit noodzakelijk is. En dat u -als u niet of niet volledig gevaccineerd bent- bij terugkomst een negatieve test laat zien.

De Turkse zuid- en westkust zouden een geel reisadvies krijgen als Turkije in Europa zou liggen.

In de toeristische gebieden van Turkije wordt behoorlijk veel getest, maar het aantal besmettingen is laag. Op basis van dit lage aantal besmettingen zouden de Turkse zuid- en westkust een geel reisadvies krijgen als Turkije in Europa zou liggen. Het uitgangspunt van het RIVM voor Europese landen is dat voor een geel reisadvies het aantal besmettingen onder de 200 moet liggen per 2 weken per 100.000 inwoners. Turkije en met name de vakantiegebieden liggen daar ver onder. Op 4 juli was dit cijfer voor heel Turkije ongeveer 90 en voor regio Bodrum ongeveer 35.

Kan ik veilig boeken?

Mogen wij bij een oranje reisadvies vakanties aanbieden?
Ja, dat mag. De overheid geeft op haar eigen website aan reisorganisaties ook zelf het antwoord:
‘Het is aan de klant om zelf een keuze te maken. U wijst de klant wel op de risico’s en het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl.’

MAVI Travel kan een onbezorgde en veilige vakantie in Turkije voor u verzorgen. Uw aanbetaling is veilig omdat wij zijn aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO. Boekt u bij ons een pakketreis (inclusief retourvlucht) dan heeft u bijvoorbeeld ook recht op repatriëring, mocht dit noodzakelijk zijn.

Bent u al op reis en verandert het reisadvies plotseling van geel naar oranje dan kunt u uw zeilcruise in de meeste gevallen afmaken en naar huis gaan met uw normale vlucht. Bij thuiskomst volgt u dan het advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Coronamaatregelen aan boord

Het ministerie van Volksgezondheid in Turkije heeft richtlijnen opgesteld waaraan de zeilschepen en bemanning moeten voldoen. Onze schepen beschikken over de SafeTourism certificering. Dit houdt in dat er maatregelen zijn genomen voor o.a. schoonmaak en handhygiène. En dat de bemanning is gevaccineerd.
Wij vragen u waar mogelijk afstand te houden aan boord, bijvoorbeeld door niet te passeren in de smalle gangpaden.
Voor alleenreizenden is het helaas niet meer mogelijk om een hut 'op indeling te boeken'. De eenpersoonstoeslag bedraagt 200,- per week (nieuwe verlaagde prijs).

En als ik de reis wil verplaatsen?

Wanneer de situatie blijft zoals die nu is, kunt u ervan uitgaan dat de reis doorgaat. Bij onvoorziene omstandigheden laten we het u uiterlijk 2 weken voor vertrek weten als de reis toch moet worden geannuleerd. U kunt dan omboeken naar een andere datum in 2022. Bij een pakketreis (inclusief vlucht) kunt u eventueel ook kosteloos annuleren. U ontvangt dan binnen 2 weken uw aanbetaling terug. De datum voor de restantbetaling is uitgesteld naar 2 weken voor vertrek.

Hoe zit het met de verzekering?

De basis ziektekostenverzekering is volledig geldig in Turkije, ook als het om coronagerelateerde ziektekosten gaat. De dekking bedraagt maximaal 100% van de in Nederland geldende kosten en dat is voor Turkije voldoende. Het kan zijn dat eventuele aanvullende verzekeringsmodules niet of niet volledig gelden bij reizen naar landen met een oranje reisadvies.
Ook bieden de meeste reis- en annuleringsverzekering een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve voor de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van coronasituaties.
BELANGRIJK: een klein aantal reisverzekeraars geeft aan helemaal geen dekking te verlenen bij reizen naar landen met een oranje reisadvies. Wij raden u aan om bij uw reisverzekeraar na te gaan wat de eventuele dekkingsbeperkingen zijn in geval van reizen naar landen met een oranje reisadvies.

Ontspannen meezeilvakantie.

Als familiebedrijf met eigen schepen zorgen wij ervoor dat u veilig en onbezorgd op vakantie kunt. We ontvangen u graag aan boord voor een ontspannen meezeilvakantie.
Mocht u ziek worden of in Turkije in quarantaine moeten dan helpen we u met advies en het regelen van praktische zaken.
Heeft u nog vragen? Mail ons dan gerust op info@mavitravel.nl of bel op weekdagen tussen 10.00 en 13.00 uur op 033-4571797.