Informatie ivm Coronavirus

Informatie ivm Coronavirus

Uw boeking en het Coronavirus

Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. We ondervinden hier allemaal op onze eigen manier de gevolgen van. We weten niet hoe lang de situatie nog duurt. Voor als u vragen hebt over uw geboekte reis of twijfelt om nu te boeken, hebben we onze informatie op een rij gezet.
Onze maatregelen en beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen die in Turkije en Griekenland worden genomen. We staan in nauw contact met onze rederij Guldeniz Sailing Cruises in Bodrum. Daarnaast hebben we regelmatig contact met onze overige partners zoals Corendon Airlines en hotels. De veiligheid en gezondheid van u als passagier staat voorop.
Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Die wijzigt immers per dag. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen.

Reisadviezen en overheidsmaatregelen

MAVI Travel volgt de onafhankelijke reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Ook in Turkije en Griekenland zijn inmiddels maatregelen tegen het Coronavirus genomen. In Turkije betekent dit onder andere dat de meeste vluchten uit Europa tot 17 april zijn geannuleerd en reizigers bij aankomst verplicht 2 weken in quarantaine moeten. In Griekenland betreft het onder andere dat de seizoenshotels tot 30 april zijn gesloten. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen ook daar in de gaten.

Start van het vaarseizoen uitgesteld tot 16 mei.

Voorlopig kunnen we alleen een standpunt innemen voor de korte termijn. Het onderhoud aan de schepen op de werf gaat door zoals gepland. Uiteraard heeft ook ons personeel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om besmetting en verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. De start van ons vaarseizoen is uitgesteld naar 6 juni. Tegelijkertijd hebben we extra vertrekdata gepland op 24 oktober, 31 oktober en 7 november.

Reizen met vertrek vanaf 6 juni gaan door.

Voor deze reizen geldt: er is op dit moment geen negatief reisadvies en de reis kan uitgevoerd worden. De reis gaat dus door. Dat betekent dan ook dat de geldende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.
Wilt u toch zelf uw reis alvast wijzigen dan kunt u eventueel gebruik maken van onze omboekingsregeling:
Tot 4 weken voor vertrek kunt u de reis omboeken naar een latere datum in hetzelfde seizoen (2020). De kosten hiervan zijn bij individuele boekingen (hut) 25,- per persoon plus -indien van toepassing- de wijzigingskosten van de vlucht en hotel en bij huur ‘schip exclusief’ € 250,- per boeking plus -indien van toepassing- de wijzigingskosten van de vluchten en hotel.
Wilt u uiterlijk 4 weken voor vertrek omboeken naar het volgende vaarseizoen (2021) dan bedragen de kosten 15% van de zeilcruiseprijs (hut of schip inclusief verblijfsarrangement) plus -indien van toepassing- de annuleringskosten van uw vlucht en hotel.
Is de zeilcruiseprijs op uw nieuwe vertrekdatum hoger dan betaalt u het verschil bij. Is de nieuwe zeilcruiseprijs lager dan betalen wij u het verschil terug.
Uiteraard moet u wel aan uw betalingsverplichtingen op het moment van omboeken hebben voldaan.
Heeft u niet aan uw betalingsverplichtingen voldaan of wilt u de reis helemaal annuleren, dan zijn de bestaande annuleringsvoorwaarden en kosten van toepassing.

En wat als er later toch vluchten worden geannuleerd, inreisverboden zijn of een negatief reisadvies komt van Buitenlandse Zaken?

Code rood betekent: Negatief reisadvies. Code oranje betekent ‘alleen noodzakelijke reizen’. Ook andere overheidsmaatregelen kunnen inhouden dat MAVI Travel besluit de reis niet door te laten gaan. Dit houdt in dat u het volledige bedrag dat u aan ons hebt betaald als tegoed houdt voor een volgende vakantie. U kunt dan uw reis zonder kosten omboeken naar een latere datum in 2020 of 2021. Is er een prijsverschil dan betaalt u ons bij of betalen wij u dat terug. Kunt u nog niet beslissen welke vertrekdatum dit wordt, dan ontvangt u van ons een tegoedbon ter waarde van de betaalde reissom. Als u een pakketreis bij ons had geboekt (zeilcruise inclusief vlucht en/of hotel) dan is deze bovendien volledig gegarandeerd door het reisgarantiefonds GGTO.

Nog niet geboekt? Toch boeken of neem een optie!

Iedereen wil op vakantie. U toch ook? Dan adviseren we u uw reis voor zomer of najaar 2020 gewoon te boeken. Voor uw idee is de zomer misschien nog ‘ver weg’, maar de tijd gaat snel.
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een reis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvend een optie! Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Een optie is vrijblijvend en kunt u altijd zonder kosten afzeggen.
Neemt u gerust even contact met ons op. We noteren uw naam graag als optie op één van onze zeilcruises.

Overige vragen

MAVI Travel heeft meer dan 10 jaar ervaring. Maar ook deze situatie is voor ons nieuw. Ook wij weten niet hoe de Corona-situatie zich gaat ontwikkelen of hoe lang dit duurt. We hopen van harte dat wij allemaal de wind weer in de zeilen krijgen.
Heeft u verder nog vragen? Mail ons dan gerust op info@mavitravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 033-4571797.
Wij blijven u graag verwelkomen aan boord.