v.a. 0
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

Vertrekhaven Kos Griekse maaltijden Elke dag aan land Hoppen langs 9 eilanden

Guletcruise Griekenland

Dit is comfortabel eilandhoppen! De guletcruise begint op Kos. U vaart deze week langs de noordelijke eilandengroep van de Dodekanesos. Elke dag zult u 1 of soms zelfs 2 eilanden bezoeken. Om deze reden wordt er niet gezeild op deze guletcruise. De verzorging aan boord is half pension. Zo heeft u veel tijd om de eilanden te bekijken, een drankje te doen bij een Griekse taverna en te eten in een authentiek restaurantje.

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een comfortabele gulet in een hut met eigen badkamer; De verzorging is half pension. Op de aankomstdag heeft u een diner aan boord. De andere dagen zijn ontbijt en lunch aan boord inbegrepen. Voor de andere maaltijden kunt u een restaurant bezoeken op de verschillende eilanden. Drankjes kunt u bestellen aan boord en aan het eind van de week afrekenen. De hutten hebben airconditioning als het schip in een baai voor anker ligt (niet in havens).

Programma

Eiland hoppen
De meeste eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter. Het schip legt aan in de haven en stapt zo van boord voor een leuke rondwandeling. Ook is het overal heel gemakkelijk om een scooter of auto te huren en even wat verder het binnenland in te gaan. Aan boord van de schepen is een (engels sprekende) hostess om u te helpen en leuke tips te geven.
Vertrekhaven Kos
U vliegt naar Kos Airport en wij regelen een transfer. Op de aankomstdag kunt u vanaf 12.00 uur aan boord om uw bagage te brengen. Het schip blijft op de aankomstdag in de haven van Kos, dus er is ook tijd om de stad te bezoeken. Op zondag na het ontbijt vertrekt het schip naar de eerste bestemming. Aan het eind van de week keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond ligt u weer in Kos-Haven. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord.
Vaste route langs verschillende eilanden
De gulets varen een vaste route van eiland naar eiland. Onderweg worden natuurlijk de nodige stops gemaakt om te zwemmen. Eenmaal aangekomen op een eiland beslist u zelf wat u gaat bekijken of doen. De hostess kan helpen met het regelen van vervoer of een excursie in het binnenland. Op de route noordelijke Dodekaneos is de route: Kos, Leros, Patmos, Arkioi, Tiganakia, Lipsi, Makronisi, Kalymnos, Pserimos, Kos.
Het schip
De guletcruises vanaf Kos worden uitgevoerd door onze partner in Griekenland. De schepen zijn geschikt voor maximaal 12 personen in 6 hutten. Alle hutten hebben een eigen badkamer. De bemanning is Grieks en heeft een eigen verblijf aan boord. Het schip onder Accommodaties is een mooi voorbeeld van het type gulet waarmee wordt gevaren. In uw reisbescheiden wordt de naam van de gulet waarop u verblijft vermeld.

Accommodaties

Eleftheria

De guletcruises met vertrek op Kos worden uitgevoerd op m/s Eleftheria (voorheen Gulden Irmak) of een vergelijkbare gulet. Het is een mooi belijnd schip van het type ‘ketch’. Bij dit type liggen onder het achterdek twee hutten met extra zeezicht. Eleftheria betekent 'vrijheid'. Het schip vaart onder Griekse vlag en de thuishaven is Kos. Het schip is op aanvraag ook exclusief te boeken voor een Griekse eilandentocht door groepen tot 12 personen. Er zijn zes hutten aan boord, allemaal met eigen badkamer.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Kos
Transfer vliegveld-haven retour
Engelssprekende Hostess
Verblijf aan boord:
Half Pension
Handdoeken voor in de badkamer.
WiFi
Brandstof en Havengelden Griekse eilanden

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
Diners in restaurant
Drankjes aan boord
Eventueel ruimbagage vlucht
Eventueel excursies
Tip voor de bemanning

Beoordelingen

We hebben een fantastische vakantie gehad.
Angelique en Richard
De crew was heel goed. De boot was eigenlijk precies wat we ervan hadden verwacht.
We hebben 5 eilanden van de Zuidelijke helft van de Dodekanesos bezocht. De kapitein vertelde dat hij dit jaar elke week dezelfde eilandengroep bezoekt. Wij waren de enige Nederlanders tussen een groep van Zwitsers. Alle gasten waren ontzettend vriendelijk en hebben we een leuke tijd met elkaar gehad.
De maaltijden aan boord, ontbijt en lunch waren heel goed verzorgd. Wij waren blij dat wij half pension hadden en vrij waren om onze avondmaaltijd op de eilanden te gebruiken om zo wat van de eilanden te zien.
Enige minpunt was dat we maar 1 keer een uur hebben kunnen zeilen.