v.a. 0
Reisduur 8 dagen
Blue Cruise met een +

Overzicht

In 2 landen Geen massatoerisme Historische plaatsen Eilandhoppen

Comfort Cruise Griekse eilanden

Een luxe zeilcruise waarin u 3 of 4 eilanden bezoekt. Afhankelijk van het weer en de wind bezoekt u het noordelijk deel van de Dodekanesos eilandengroep (Kalymnos, Leros, Lipsi en Patmos) of het zuidelijke deel (Kos, Tilos, Nisiros, Simi).

Verzorging aan boord

Verblijf aan boord van een schip in een hut met eigen badkamer; De verzorging is ultra all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, warme lunch en 5x diner (minimaal 2 gangen), de hele dag door drankjes (koffie, thee, water, frisdrank, wijn en bier), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld.

Programma

Eiland hoppen
De meeste eilanden zijn klein, maar ze hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter. U legt aan in de haven en stapt zo van boord voor een leuke rondwandeling. Ook is het overal heel gemakkelijk om een scooter of auto te huren en even wat verder het binnenland in te gaan, zoals naar de vulkaankrater op Nysiros. Als u wilt kan onze lokale Griekse agent ter plaatse ook een fietstocht met een gids of een excursie regelen, bijvoorbeeld naar een Grieks-Orthodox klooster.
Vertrek vanaf Bodrum
U vliegt op Bodrum-Milas Airport en wordt opgehaald door onze transferbus. U kunt vanaf 15.00 uur aan boord. Na aankomst aan boord vertrekt het schip naar de douane waar het schip en de passagiers worden 'uitgeklaard' om naar de Griekse wateren te gaan. De eerstvolgende haven is die van het eiland Kos ligt op circa 1 uur varen van Bodrum. De volgorde waarin de eilanden worden bezocht is afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van plaats in de havens. Het schip vaart doorgaans in de ochtend naar een volgende aanlegplaats. Het schip meert aan in de haven en u kunt op eigen gelegenheid of met de groep het eiland bezoeken. Aan het eind van de week op vrijdagmiddag keert het schip terug in de haven. De laatste middag en avond brengt u door in Bodrum. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u om 9.30 uur van boord.
Flexibel dagprogramma
Elke dag na het uitgebreide ontbijt bespreekt de kapitein de vaarroute en het programma. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de wind. Op de eilanden kiest u zelf wat u gaat bekijken of doen. De kapitein kan helpen met het regelen van vervoer of een excursie in het binnenland.
Het schip
De schepen van MAVI Travel onderscheiden zich in kwaliteit en service. De schepen worden intensief onderhouden èn zijn volledig getuigd om mee te zeilen. De bemanning is professioneel en gastvrij. U vindt de schepen onder Accommodaties. De groepsreizen worden afwisselend uitgevoerd op de verschillende schepen. In de agenda staat de naam van het schip waarop de reis is ingepland. MAVI Travel kan dit wijzigen vanwege technische of logistieke redenen.

Accommodaties

Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen badkamer. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, airconditioning, een ijsmachine en WiFi aan boord. Het schip heeft een warme authentieke sfeer, iedereen die aan boord stapt voelt zich direct thuis op de Kugu 1.

Grandi

Grandi is -zoals de naam al zegt- een stoer en ruim schip. Dit 26 meter lange schip heeft een capaciteit van 12 personen die gebruik kunnen maken van zes tweepersoonshutten. Alle hutten hebben een eigen badkamer. De hutten hebben een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Op het achterdek, het voordek en op de voorplecht zijn heerlijke zit- en ligplekken. Natuurlijk is er ook binnen genoeg leefruimte. Het schip is van alle gemakken voorzien zoals een airconditioning, ijsmachine, generator en WiFi. De Grandi is meervoudig winnaar van de Bodrum Cup zeilregatta en is befaamd in de wijde omtrek van thuishaven Bodrum.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

In reissom inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Bodrum met Corendon
Transfer vliegveld-haven retour
Verblijf aan boord:
Airconditioning (3 uur)
Verzorgingsartikelen in badkamer, voldoende voor een week!
Uitgebreid handdoekenpakket.
Luxe mezzes en vlees- en visgerechten op het menu.
Turkse kwaliteitswijnen.

Bijkomende kosten

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,- per boeking
U betaalt aan boord € 30,- per te bezoeken eiland (3 of 4) voor douane en havengelden Griekenland
2 diners in restaurant
Visum voor Turkije
Eventueel ruimbagage vlucht
Excursies
Tip voor de bemanning

Beoordelingen

Geweldig!
Annelies en Renny
03-10-2017
Het was heerlijk vertoeven. De groep was niet zo groot waardoor er genoeg ruimte was om te relaxen. Goed verzorgd met eten en drjnken!

Heerlijke plekjes om te lunchen of te overnachten en zwemmen.

En de grote tip, opstaan voor de opgaande zon was overweldigend.

Het eten was uitmuntend en afwisselend. De sfeer was gezellig ! De kapitein Nedim was gezellig en deed zijn best om er een super reis van te maken.

De bemanning mag nog wel wat meer Engels leren. Maar ondanks dat kwamen we er wel uit!

Super relax,gezellig en ontspannen reis!

Om nooit meer te vergeten!