NLDEEN

ZEILEN OP EEN LUXE GULET

Vanaf dit seizoen kunt u met ons mee ZEILEN; de Turkse kust of de Griekse wateren, aan u de keus.

Een luxe all inclusive zeilcruise 

Als u een zeilcruise boekt, dan krijgt u een geheel verzorgde zeilvakantie op ons luxe zeilschip. U wordt op zaterdag aan boord verwelkomd. De route die we varen, is afhankelijk van de reis die u hebt geboekt. Er zijn 8-daagse en 11-daagse routes.

Inbegrepen:

 • Ontvangst aan boord met een heerlijke cocktail
 • Retourvlucht Amsterdam-Bodrum incl. 20 kg. bagage p.p. 
 • Transfers van en naar de boot
 • Overnachtingen in een tweepersoonshut (tweepersoonsbed) met eigen badkamer en suite
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Airco in de kajuit 
 • Dagelijkse schoonmaak van uw hut en badkamer 
 • Alle maaltijden aan boord en 'tussendoortjes': ontbijt, lunch, diner, beginnend met het diner op de 1e dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag. 
 • Koffie, thee water. Uitgebreide keuze uit frisdranken en verse sappen. Bier en huiswijnen.
 • Gebruik van WIFI voor Internet en mail 3G
 • Gebruik van snorkels, visgerei, surfplank, kano en SUP (Stand up paddle board)
 • Gediplomeerde bemanning met volledige service 
 • Brandstof en havengelden Turkse wateren. Voor reizen naar Griekenland wordt een toeslag gerekend.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele entreegelden en excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekering welke u eventueel via ons kunt afsluiten
 • Visum voor Turkije á € 18 p.p. (mits u dit online afsluit, op de luchthaven kost dit € 25 p.p.)
 • 2x Diner aan land voor eigen kosten, u rekent hiervoor tussen de €15 en €25 p.p. per maaltijd. Op route Griekse eilanden 3x diner aan land en 3x lunch aan land op eigen kosten.
 • Boekingskosten á € 25 per boeking, groepen € 50
 • Bijdrage GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) € 15,00 per boeking

Het MAVI Schip voor uw familie of bedrijf

Het zeilschip is vanaf €3.500 (laagseizoen) en vanaf € 5000 (hoogseizoen) te huur voor gezelschappen van 6 tot en met 16 personen, naar Griekenland met maximaal 12 personen. Voor eten en drinken aan boord betaalt u een extra bedrag per persoon. Kinderen hebben korting.

                     

 
 
11-DAAGSE LUXE ZEILCRUISE GRIEKSE EILANDEN

Dag 1 Nederland - Bodrum (Turkije)

U vliegt naar Bodrum waar wij u op het vliegveld verwelkomen en u vervolgens begeleiden op de korte transfer van de airport naar het schip. Het jacht ligt in de haven van Bodrum. Bodrum ook wel het St.Tropez van Turkije genoemd, is een gezellig havenstadje met prima winkelgelegenheid. U vindt er ook bezienswaardigheden als de beroemde Petrusburcht (1402) en het Mausoleum, een van de zeven wonderen van de klassieke wereld. Aanmeren kan vanaf 15.00 uur. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid voor vertrek van het schip een wandeling te maken. Wanneer alle gasten zijn aangekomen, gaan de trossen los. Onderweg geniet u van uw eerste diner aan boord. We gaan voor anker en overnachten in een schilderachtige baai.

Dag 2 Bodrum - Kos (Griekenland)
De ochtend brengt als eerste een heerlijk ontbijt en de kapitein neemt met u de route van de dag door. Na het ontbijt wordt het anker opgehaald en wij zeilen naar een baai. U kunt er genieten van het zwemmen of snorkelen in helder water. Na deze activiteiten heeft u vast wel trek in de mediterrane lunch die we aan boord serveren. Na de lunch zeilen we naar Kos, één van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland, jaarlijks bezoeken zo'n 700.000 toeristen dit eiland. Aan het einde van de middag meren we af op Kos. Er is gelegenheid van boord te gaan en de oude stad Kos te bezoeken en wanneer u dat wilt wat meer van het eiland te zien. Wat later op de avond gaan we aan tafel waar onze Turkse kok u een exquise diner serveert. Aan dek kunt u nagenieten van de dag met een authentiek Turks slaapmutsje. Na twee dagen vooral in de buitenlucht te zijn geweest, lonkt uw kooi in uw hut. En u weet uit de voorgaande nacht hoe heerlijk de nachtrust is op het zacht deinende schip.

Dag 3 Kos – Nisyros (Griekenland)
Vandaag varen we naar een klein vulkanisch eiland Nisyros. Nisyros is klein maar prachtig, ze ligt ten zuiden van het eiland Kos in het oosten van de Egeïsche Zee. Het heeft slechts 1000 inwoners. Nisyros is ontstaan uit vulkanische uitbarstingen en er is ook een imponerende vulkaan, een kleine excursie is zeer de moeite waard om deze vulkaan te bezoeken. Alleen de rit er naar toe is al spectaculair. Doet u dan ook nog het sneeuwwitte Nikia aan, een schitterend authentiek klein dorpje op een berg, met geweldig mooie uitzichten dan kan uw reis al bijna niet meer stuk. Het dorpje ingaan is een grote verassing, wel te voet want ander verkeer is niet toegestaan. 

Dag 4 Nisyros - Tilos (Griekenland)
We vertrekken in de ochtend en koersen aan op Tilos. Tussen Kos en Rhodos gelegen, is het eiland lang verborgen gebleven voor toeristen. In vroegere tijden had het een belangrijke functie. Men seinde bij naderend onheil vanuit de vuurtorens naar Rhodos. Lange tijd zeiden bewoners het eiland vaarwel, op zoek naar een beter leven. De laatste jaren is het sobere Tilos weer in de belangstelling bij reizigers die toeristische plaatsen mijden. De bewoners leven hun eigen leven en zijn gastvrij. Voor menig bezoeker is dat de reden om naar dit aantrekkelijke eiland toe te komen. Ons schip gaat voor dit bijzondere eiland voor anker..

Dag 5 Tilos-Halki

Halki is een pareltje in de Dodekanesos. De gekleurde huizen doen Italiaans aan. U kunt wandelen of het eiland per scooter verkennen.

Het schip gaat voor anker bij Alimnia voor de nacht.

Dag 6 Alimnia – Simi (Griekenland)

Van Alimnia varen we naar het Griekse eiland Simi. Onderweg gaan we voor anker en heeft u gelegenheid te zwemmen, te snorkelen, te kanoën of heerlijk aan boord te relaxen. Omarmd door lange uitlopers van de Turkse kust ligt Simi als het ware in een Turkse baai. De haven, of liever gezegd het dorp, is schilderachtig en heeft iets grappigs. De huizen zijn in tegenstelling tot het traditionele Grieks wit-blauw, bijzonder fraai en kleurrijk. Overdag een mondain plaatsje met bruisende straatjes, waar duizenden dagtrippers een bezoek brengen, s ‘avonds een kneuterig dorp waar men in de bar lijkt na te praten over wat het dorp vandaag toch overkomen is. Wel met kleurrijke restaurants waar de internationale jetset zich graag laat verwennen.

Dag 7 Simi-Simi

We blijven nog een dag in Simi om het klooster panoramitis te bezoeken (optioneel).

Dag 8 Simi – Datca (Turkije)

Vandaag varen we terug naar Turkije en dan naar Datça. Hier gaat de Kapitein via de douane ons verblijf bevestigen. Datça is bezig met een nieuwe haven en is een leuk authentiek stadje. In de middag zetten we koers naar de Dorische havenplaats Knidos. In de oudheid wachtten hier vaak schepen op de geschikte windrichting. Ook het schip dat de Apostel Paulus vanuit Palestina naar Rome bracht, lag hier noodgedwongen enige tijd voor anker. Op deze rond 500 voor Chr. gestichte stad zijn nog vele overblijfselen te zien zoals o.a. delen van een marktplein, een necropolis, een stadsmuur en 2 theaters. 

Dag 9 Datca-Knidos

In de ochtend kunt u een traditionele dorpshammam bezoeken. Of een excursie maken naar Eski Datca, het middeleeuwse dorp waar de tijd heeft stil gestaan.

Na de lunch vaart het schip naar Knidos. Dit was zo'n 2500 jaar geleden de hoofdstad van het gebied. Tegenwoordig resten de ruïnes. Maar het is nog altijd imposant om over de oude hoofdstraat omhoog te klimmen naar de tempel van Afrodite. Het schip ligt voor anker met uitzicht op het amfitheater.

Dag 10 Knidos – Bodrum
Nog een heerlijke, lange dag waarop u kunt genieten van uw vakantieavontuur. De kapitein brengt u naar een baai en toont u onderweg de adembenemende natuur. We gebruiken de lunch en vertrekken naar Bodrum waar we in de haven afmeren. De middagzon verwarmt de oude binnenstad. Het is nu aangenaam om deze gezellige en mondaine plaats te verkennen. Met een keur aan restaurantjes, winkeltjes en terrasjes kunt u zich ongetwijfeld prima vermaken. In deze haven brengen we de laatste nacht door.

Dag 11 Bodrum
We ontbijten op het schip en de tijd is daar om u gereed te maken voor uw trip naar huis of naar uw verblijf aan land. De organisatie begeleidt u met de transfer-bus naar het vliegveld of wanneer u langer in Turkije blijft, naar uw volgende verblijfplaats.

8-daagse route Luxe zeilcruise  Bodrum - Gokova Bay

Een van de mooiste baaien van Europa wordt wel gezegd. Plaatsen die we dan aandoen zullen in overleg met de kapitein worden bepaald.

De plaatsen zijn:

Maze: idyllisch dorpje met een paar kleine restaurantjes en een prachtig uitzicht over de baai
Oren: woensdag Bazaar!
Çokertme: prachtig haventje met een authentieke weverij en relaxmogelijkheden.
Seven Islands: zo romantisch, met helderder water dan een zwembad.
English Harbor: de schuilplaats van de Engelse vloot met mogelijkheid tot excursie naar Marmaris.
Cleopatra Beach: zo mooi, daar kun je een modderbad nemen en ben/voel je je 5 jaar jonger.

8-DAAGSE Route LUXE ZEILCRUISE Bodrum- Hisarönü

Een afwisselende route waarin u verschillende mooie plaatsen kunt bezoeken en met veel baaien om te zwemmen of snorkelen. U bezoekt o.a.:

Mersinci - Knidos - Datca - Bozburun - Selimiye - Kameriye island.

Optioneel is een excursie naar Grieks eiland Simi.

8-DAAGSE Route LUXE ZEILCRUISE Bodrum- Yalikavak/Turkbuku

Dag 1 Nederland - Bodrum – Gumusluk
U vliegt naar Bodrum waar wij u op het vliegveld verwelkomen en u vervolgens begeleiden op transfer van de airport naar het schip. Het jacht ligt in de haven van Bodrum. Bodrum ook wel het St Tropez van Turkije genoemd, het is een gezellig havenstadje met prima winkelgelegenheid en bezienswaardigheden als de beroemde Petrusburcht (1402) en het Mausoleum, een van de zeven wonderen van de klassieke wereld. Aanmeren kan vanaf 15.00 uur. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid een wandeling te maken voor het schip vertrekt. Wanneer alle gasten zijn aangekomen, gaan de trossen los, start van de zeilvakantie. Onderweg geniet u van uw eerste diner aan boord. Eerste bestemming is Gumusluk, een prachtig klein havenplaatsje waar je heerlijk over de boulevard kunt slenteren tussen de unieke visrestaurantjes. Je kunt er zelfs dineren met je tafeltje in de zee....hoe romantisch. Ook cultureel is er het nodige te zien...pootje badend naar Konijneneiland is een belevenis op zich.

Dag 2 Gumusluk – Yalikavak
De ochtend brengt als eerste een heerlijk ontbijt en de kapitein neemt met u de route van de dag door. Na het ontbijt gaan de trossen los en zeilen we naar een baai. U kunt er genieten van zwemmen of snorkelen in helder water. Na deze activiteiten heeft u vast wel trek in de mediterrane lunch die we aan boord serveren. Na de lunch zeilen we naar Yalikavak. Aan het einde van de middag meren we daar af. Er is gelegenheid van boord te gaan, wanneer u dat wilt en wat meer van het uiterst gezellige plaatsje wilt zien. Yalikavak, een heerlijk vakantie resort met een beroemde bazaar en jachthaven die je gezien moet hebben. Het resort staat bekend om zijn moderne nieuwe jachthaven (met Biljonairsclub) waarboven groene heuvels glooien met olijf- en citrusgaarden. De inwoners van Yalikavak ( ca. 7000) leven van oudsher van de zee. Velen van hen verdienen aan dit gedeelte van de Turkse kust de kost als visser en sponzenduiker. In het centrum wordt wekelijks - op donderdag - de grootste bazaar (markt) van het schiereiland gehouden. Op de gezellige promenade met zijn ontelbare winkeltjes, heeft u volop gelegenheid eens heerlijk op Turkse wijze te onderhandelen. We dineren en overnachten in de haven van Yalikavak. Na twee dagen vooral in de buitenlucht te zijn geweest, lonkt uw kooi in uw hut. En u weet uit de voorgaande nacht hoe heerlijk de nachtrust is op het zacht deinende schip.

Dag 3 Yalikavak – Turkbuku
Rond 9.00 uur staat het ontbijt voor u klaar met onder andere Turkse specialiteiten. Tijdens het ontbijt varen we uit, niet nadat de kapitein u traditiegetrouw op de hoogte heeft gebracht van de route van de dag. Aan boord is van alles te doen tijdens de tocht. U kunt ook relaxt op een van de loungebedden genieten van de prachtige vergezichten. In de baai waar we voor enkele uren voor anker gaan, is de stilte voelbaar, het water azuurblauw. Na de lunch zet het schip koers naar Turkbuku. Turkbuku is een stijlvolle badplaats met een boulevard die zich uitstekend leent om te flaneren en te shoppen. Het is ook een plaats waar de internationale jetset zich graag laat vermaken in de vele club mogelijkheden.

Dag 4 Turkbuku – Torba
Vanuit Turkbuku zeilen we naar Torba. Onderweg doen we een rustieke baai aan. In het heldere water kunt u zwemmen, snorkelen of u anderszins vermaken. Vanzelfsprekend zijn ontbijt en lunch onderdeel van het dagprogramma. Door de vele diepe inhammen lijkt het schiereiland in delen uiteen te vallen maar door de landtongen blijft het een geheel. Torba is een pittoresk Turks plaatsje tegen de groene bergen van schiereiland Bodrum. Veel 5 sterrenhotels en resorts van internationale topklasse...een bezoek meer dan waard.

Dag 5 Torba – Gundogan
In de ochtend verlaten we Torba en via een uitzonderlijk mooie route laveren we rond enkele Turkse Rotspartijen. Inmiddels bent u bekend met de rust en het heldere water in de baaien die we voorbij varen. In één ervan gooien we het anker uit. Aan boord of in het water, er is veel te genieten - ook van de lunch die de kok serveert. We vertrekken half in de middag naar Gundogan een kustplaatsje dat in een mooie baai ligt tussen rotsformaties en dennebomen. De naam Gundogan betekent "opkomst van de zon" . U heeft de gelegenheid het plaatsje te bezoeken. 

Dag 6 Gundogan – Turgutreis
Na de lunch zetten we koers naar Turgutreis. Een populaire vakantiebestemming op het schiereiland Bodrum. Turgutreis is de op 2 na grootste plaats van het schiereiland Bodrum en ligt op de grens van de Middellandse en Egeïsche Zee. U kunt in het plaatsje heerlijk winkelen en onderhandelen over kleding, leer, tapijten en souvenirs. Ook het nachtleven van Turgutreis mag niet onvernoemd blijven.

Dag 7 Turgutreis – Bodrum
Nog een heerlijke, lange dag waarop u kunt genieten van uw vakantieavontuur. De kapitein brengt u zeilend via prachtige plaatsen naar een baai en toont u onderweg de nog bijna ongerepte natuur. We gebruiken de lunch en vertrekken naar Bodrum waar we in de haven afmeren. De middagzon verwarmt de oude binnenstad. Het is nu aangenaam om deze gezellige en mondaine plaats te verkennen. Met een keur aan restaurantjes, winkeltjes en terrasjes kunt u zich ongetwijfeld prima vermaken. In deze haven brengen we de laatste nacht door.

Dag 8 Bodrum
We ontbijten op het schip en de tijd is daar om u gereed te maken voor uw trip naar huis of naar uw verblijf aan land. De organisatie begeleidt u met de transfer-bus naar het vliegveld of wanneer u langer in Turkije blijft, naar uw volgende verblijfplaats.

Algemeen

De routes zijn gepland op basis van zeilen. Weersomstandigheden kunnen vereisen dat het schip een andere route vaart, waar mogelijk overlegt de kapitein de nieuwe route met de passagiers. De verantwoordelijkheid voor de route ligt altijd bij de kapitein in verband met veiligheid en windmogelijkheden. Wanneer het schip aan een groep is verhuurd, kan op verzoek de route worden aangepast wanneer de omstandigheden van het zeilen dit toelaten.

 

10-persoonsboot!

Vanaf 2017 varen wij met de Naos 2.
5 Hutten met ieder 2-p-bed en badkamer met douchecabine.

Klik hier voor technische gegevens

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  


Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+