NLDEEN

Ölüdeniz

Ölüdeniz heeft een van de 5 mooiste stranden van de wereld en het meest gefotografeerde strand van onze globe. Ölüdeniz is nog ongeschonden en het is bijna onmogelijk een vergunning te krijgen om te bouwen. Dit levert het wonderlijke resultaat op dat, zodra u uw hotel verlaat, u binnen 10 minuten lopen midden in de weelderige groene natuur bent. Het wereldberoemde parelwitte zandstrand is ideaal om te luieren maar er zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen. 

Ölü denizbetekend “zee der doden”. De naam is ontstaan uit een legende:
In vroegere tijden gingen schepen voor anker in de zee en ging de bemanning aan land om schoon drinkwater te halen. Een van de knappe zonen van een oude kapitein werd verliefd op een plaatselijke schoonheid Belcekiz. De zoon kwam om drinkwater te halen en keerde terug naar het schip van zijn vader. Elke keer dat de zoon water kwam halen zagen ze elkaar en bedreven de liefde. Op een dag voeren de vader en zoon dichtbij en stak er een storm op. De zoon vertelde zijn vader dat er een baai was waar ze konden schuilen. Het water was hier zo stil als een meer volgens de zoon. De vader dacht dat de suggestie voortkwam uit de liefde voor het meisje Belcekiz en bleef koppig doorvaren. De golven werden hoger waardoor ze bijna op de rotsen kapot sloegen. De oude kapitein verloor zijn zelfbeheersing sloeg zijn zoon het water in. De vader zette zijn tocht voort en belandde in een extreem stille baai. Hij begreep dat zijn zoon de waarheid had gesproken. De schone Belcekiz hoorde het verhaal over de dood van haar geliefde en sprong van de rotsen. De naam van de rotsen werd “Belcekiz” genoemd en de zee werd naar de dood van de zoon vernoemd als “zee der doden” oftewel "Oludeniz".

Het hoofdstrand bestaat uit een prachtig wit zandstrand langs een gezellige promenade met kleine winkeltjes, cafés en restaurants. Veel van de cafés en restaurants beschikken over een dakterras van waar je kunt genieten van de indrukwekkende uitzichten en de kleurrijke zonsondergangen. Verderop ligt het beschermde strand, de Blue Lagoon. Het strand is onderdeel van het nationaal park en er wordt hier een kleine entree gevraagd die het betalen zeker waard is. Het totale strand bestaat uit rustige wateren zonder een echt getijde, wat het ideaal maakt voor families met kleine kinderen en voor verschillende watersporten. Het heldere en schone water is heerlijk om in te zwemmen of te snorkelen. Zelfs in de winter is het water aangenaam met een temperatuur van 16 graden.

 

WIJ HEBBEN EEN KEUR AAN HOTELS, APPARTEMENTEN EN PENSIONS IN ÖLÜDENIZ WAAR WIJ PERSOONLIJK HEBBEN OVERNACHT. ALS WIJ UW WENSEN WETEN DAN KUNNEN WIJ EEN GOEDE ACCOMODATIE AANBEVELEN. VRAAG HIER GERUST NAAR.

Wilt u langer dan 1 week?


1 week BLUE CRUISE 
1 week HOTEL LOGIES&ONTBIJT
Inclusief TRANSFER en RETOURVLUCHT

Vanaf € 1.500 PP

 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+