NLDEEN

Fethiye

Fethiye ligt in een mooie groene omgeving en wordt omringd door bergen en bossen. Het bestaat uit twee delen, de oorspronkelijke stad met kleine historische en smalle straatjes en de nieuwere wijk Çalis. Deze wijk heeft een prachtig lang strand en een gezellige boulevard met allerlei winkeltjes, cafés en restaurantjes. Ook is er volop cultuur te vinden in Fethiye, zoals de uit rotsen gehouwen Lycische graven. Op 15 km van Fethiye ligt Ölüdeniz, ingeklemd tussen het overweldigende Taurusgebergte en aan één van de mooiste baaien van heel Turkije. Aan deze ‘Blue Lagoon’ met prachtige hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee zijn volop mogelijkheden voor paragliding, deltavliegen, duiken en andere sporten. Daarnaast heeft Ölüdeniz een gezellig centrum met terrasjes en winkeltjes. De nabijgelegen plaatsjes als Hisarönü en Ovaçik zijn een bezoek zeker waard.
De oude stad Fethiye is in 1959 volledig door een aardbeving verwoest. Merkwaardig genoeg bleven de Lycische graftombes of sarcofagen onaangetast. Onberoerd laten zij zien hoe degelijk er vroeger gehouwen en gebouwd werd.

In het dorpje Fethiye zijn geen stranden, wel in Çalis Beach dat zich op 4 km afstand van Fethiye bevind. Hier is ook een boulevard. Het strand van Öludeniz is een prachtig breed wit zandstrand aan de bekende ´Blue Lagoon`.

Dit prachtige kustgebied biedt u naast mooie stranden en de helderblauwe zee ook prachtige bezienswaardigheden in het fraaie achterland. U vindt op soms maar enkele kilometers van de westkust ruïnes van antieke steden en bezienswaardige monumenten. Tevens is het met het prachtige weer ook heerlijk toeven aan de zwembaden van de hotels. Ter plaatse kunt u diverse leuke excursies boeken!

WIJ HEBBEN EEN KEUR AAN HOTELS, APPARTEMENTEN EN PENSIONS IN FETHIYE WAAR WIJ PERSOONLIJK HEBBEN OVERNACHT. ALS WIJ UW WENSEN WETEN DAN KUNNEN WIJ EEN GOEDE ACCOMODATIE AANBEVELEN. VRAAG HIER GERUST NAAR.

Wilt u langer dan 1 week?


1 week BLUE CRUISE 
1 week HOTEL LOGIES&ONTBIJT
Inclusief TRANSFER en RETOURVLUCHT

Vanaf € 1.500 PP

 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+