NLDEEN

Kas

Kas is een authentiek havenplaatsje met een gezellige sfeer. Kas is gebouwd tegen een bergrug en telt ongeveer 4500 inwoners. Tot 1923 bestond de bevolking grotendeels uit Grieken. Dit is nog te zien aan de stijl van de oude huizen. Ook zijn Griekse gerechten nog populair in Kas. Het is een paradijs voor duikers. Hoewel Kas net als andere plaatsen langs deze kust een populaire vakantiebestemming is, is er niet zoveel bijgebouwd zoals in het naburige Kalkan. Kas is Kas gebleven, en ademt ondanks de souvenirwinkeltjes, restaurants, barretjes en terrasjes nog steeds een typisch Turkse sfeer uit. U kunt er heerlijk wandelen door de smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en rijk bewerkte houten balkons. Hoewel Kas ook bars heeft, is de ze plaats ook, als u van rust houdt, een uitstekende keuze.
Aan de rand van Kas ligt het kleine en goed bewaard gebleven Hellenistische amfitheater. Vanaf de bovenste zitplaatsen heeft u een mooi uitzicht over zee. Op de heuvel tussen het theater en de markt staan een paar vrijstaande Lycische graftombes. In de heuvels achter Kas ligt een groot aantal Lycische rotsgraven uit de vierde eeuw voor Christus. U kunt ze vanuit het centrum zien liggen, en in het hoogseizoen worden er enkele ’s avonds verlicht.


Kas heeft geen zandstrand maar wel een aantal zonneterrassen direct aan zee, vaak in combinatie met een bar. Kas heeft nog een typisch plattelands sfeer en dat betekent dat de lokale inwoners gemoedelijk en zeer gastvrij zijn. Veel van de eigenaren van de accommodaties zullen u eerder behandelen als familie dan als gast. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel vakantiegangers jaar na jaar terugkeren. Kas zoals we het vandaag de dag kennen is een typisch en modern Turks dorp. Zo is er een moderne supermarkt, maar ook iedere vrijdag een authentieke Turkse markt met unieke lokale producten.


Kas is vol bedrijvigheid met winkels die tot middernacht open blijven, en verscheidene bars met life muziek. Er is een grote verscheidenheid aan goede restaurantjes. De gerechten variëren van typisch Turks tot meer internationaal georiënteerde gerechten.

WIJ HEBBEN EEN KEUR AAN HOTELS, APPARTEMENTEN EN PENSIONS IN KAS WAAR WIJ PERSOONLIJK HEBBEN OVERNACHT. ALS WIJ UW WENSEN WETEN DAN KUNNEN WIJ EEN GOEDE ACCOMODATIE AANBEVELEN. VRAAG HIER GERUST NAAR.

Wilt u langer dan 1 week?


1 week BLUE CRUISE 
1 week HOTEL LOGIES&ONTBIJT
Inclusief TRANSFER en RETOURVLUCHT

Vanaf € 1.500 PP

 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+