NLDEEN

Excursies en Extra's

Enkele excursies en uitstapjes die u niet mag missen!

SPA/Hamam 

U kunt een SPA wellnesscentrum bezoeken en uw huid laten voorbereiden op een week zon d.m.v. een Turkse hamam, een bodypeeling, een zeepmassage en vervolgens een full-body-massage. U komt als herboren weer terug op de boot. Het is zeker een aanrader om de vakantie op deze manier te beginnen of te eindigen. Om zeker te zijn van een plek kunt u de SPA vooruit boeken bij MAVI Travel

 

 

Berber

Een bezoek aan de kapper mag voor de heren niet ontbreken, zie filmpje. 

 

Paragliding

De paraglide-vluchten vanuit Ölüdeniz of vanuit Kas kunnen vele kilometers lang zijn, afhankelijk van de thermiek, ervaring van de piloot, en de gebruikte materialen. U maakt een Tandemsprong, dus met z'n tweeën, u en de piloot. De piloot stuurt en u geniet van het overweldigend uitzicht als passagier.
Te boeken ter plekke.

 

 

Rotsgraven van Myra en St. Nicolaaskerk (route Kas)

In Myra zijn prachtige rotsgraven uitgehakt waarin zowel de eigen oude als de Griekse tradities goed zichtbaar zijn; de graven imiteren het Lycische houten huis, terwijl de bewaard gebleven reliëfs duidelijk Griekse invloed laten zien, zoals het rotsgraf met de soldaten. Een reliëf uit de derde eeuw laat op een bijna naïeve manier niet alleen de traditionele twaalf Lycische goden zien, in het midden werd ook een vrouwelijk godheid afgebeeld: Artemis Eleuthera.

Bij de aardbeving van 141 werden grote delen van de stad Myra verwoest, maar dankzij de ruime financiële bijdrage van de steenrijke Opramoas konden de openbare gebouwen worden herbouwd, zeker het Artemis-heiligdom dat in een inscriptie genoemd wordt als het mooiste en grootste bouwwerk van heel Lycië gezien. Het is niet duidelijk wanneer precies het christendom zijn intrede deed in Myra; Paulus moest op zijn zeereis naar Rome hier overstappen op een schip uit Alexandrië dat richting Italië voer. Zeker is dat rond 300 in Lycië christenen woonden.

Sint Nicolaas werd in het jaar 270 geboren op 15 maart in het havenstadje Patara aan de Turkse Middellandse zeekust. Hij werd de bisschop van Myra. Sint Nicolaas stond bekend als een kindervriend, en was beschermheilige van zeelieden, handelsreizigers, kinderen en maagden. Na zijn dood op 6 december 343 werd hij heilig verklaard. Er zijn vele verhalen bekend die 'de goede Sint' eer aan doen. Zo bestaat er de legende van de drie arme zusters die geen bruidsschat bezaten om te trouwen en daarom onkuis leefden. Nicolaas wierp drie nachten achtereen goudstukken bij hen binnen om te helpen. Mogelijk is hieruit de traditie van het strooien ontstaan. Een andere legende gaat over de hongersnood van Myra. Daarin vermenigvuldigt Sint Nicolaas de zakken graan, die per schip aankomen in de haven van Myra, waardoor een hongersnood wordt voorkomen. In het vroegere Myra, destijds een van de belangrijkste steden van het Turkse Lycië, staat nog altijd de ruïne van de kerk waar Sint Nicolaas is begraven, de Aziz Nikolas Kilisesi. De stoffelijke resten van Sint Nicolaas werden in 1087 door Italiaanse zeelieden weggeroofd en worden tegenwoordig tentoongesteld in de Italiaanse plaats Bari. 

    

 

Xanthos en Saklikent en/of
Xanthos, Tlos en Yakapark (route Göcek, Kas)

Xanthos werd ontdekt door de Britse archeoloog Sir Charles Fellows in de 19e eeuw. Daterend uit de 8ste eeuw voor Christus strekt Xanthos zich uit tot de IJzertijd. In 545 voor Christus werd Xanthos vernietigd door de Perzen, en Lycia was onder Perzische overheersing tot het einde van de 5de eeuw. Vanaf de 2e eeuw voor Christus genoot Xanthos een periode van bloeiende welvaart onder de Romeinse overheersing. Inwoners van Xanthos staan bekend om hun toewijding aan onafhankelijkheid. Twee maal in de geschiedenis hebben Xanthosians in grote massa zelfmoord gepleegd in plaats van door de vijand overmeestert te worden. Xanthos is een van de belangrijkste archeologische sites in Turkije. Om deze reden is Xanthos geregistreerd in de UNESCO World Heritage Sites lijst.

   
                
Vlakbij het Toros gebergte tussen Fethiye en Kas, ten oosten van Esençay vallei ligt de Saklikent kloof die in de jaren 80 ontdekt is door dorpelingen. Saklikent Kloof “Verborgen Vallei” is steil en nauw en 18 km lang. De kloof met zijn mystieke en fascinerende lijmstenen wanden is door het verschuiven van aardplaten en erosie van water ontstaan.

Vanuit het dorpje Saklikent kunt u door over de brug te wandelen de kloof bereiken. Wadend door het water onder kleine watervallen door, kunt u onderweg een modderbad nemen. Saklikent Kloof staat ook bekend om zijn boomhuizen waar mensen hun vakantie op een ontspannen en rustige manier te midden van de natuur door kunnen brengen. Voor deze excursie vertrekt u 's ochtends rond 10u, we gaan eerst naar de antieke stad Xanthos om daarna door de kloof te waden. Wij gebruiken de lunch op de platformen boven het water. 

  

Ook kunnen we hier een ring-raftingtocht maken waarbij veel lol gegarandeerd is!

 

Tlos was de woonplaats van de legendarische Lycische held Bellerophon met zijn gevleugelde paard Pegasus. In de rotswand is het silhouet van het mythische paard nog goed te zien. Aan de voet van de heuvel waarop Tlos is gebouwd liggen diverse uit rots gehouwen tombes verspreid. Vanaf de heuvel waar het oude fort van de Ottomaanse heerser "Bloedige Ali" op is gebouwd heeft men een prachtig weids uitzicht over de vruchtbare Xanthos vallei. Iets verderop staan de resten van het oude Romeinse badhuis met de zeven bogen, Yedikapi. Het mooie amfitheater staat mooi tussen de vallei en de bergketen in.

Yakapark is een forelkwekerij die zijn water krijgt van gesmolten sneeuw. Dit water is koud en helder en kan gedronken worden.
Yakapark's restaurant is boven de ijskoude beekjes gelegen. In de bar is een vijver gemaakt waarin jonge forellen zwemmen.
Het bergwater en meerdere watervalletjes is langs boomhutten, vlonders en zitjes geleid.

 

Kastellorizo

Het is mogelijk om op de route Kas-Myra-Kas een dag het Grieks eiland Kastellorizo te bezoeken met overnachting in de haven van Kastellorizo. De prijs hiervoor is afhankelijk van het aantal personen.

   

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+