NLDEEN

Route Kas - Kekova - Kas

Op aanvraag

 

Dag 1
Transfer vanaf Dalaman airport naar de haven van Kas. De kapitein en zijn bemanning ontvangen u aan boord met een welkomstcocktail en geven u de benodigde informatie voor de week dat u aan boord zal zijn. Op eigen gelegenheid het mooie, pittoreske en charmante dorpje Kas ontdekken is een aanrader en/of je laten verwennen in de Hamam en uw huid voorbereiden op een weekje zon. 's Avonds kunt u onder het genot van een drankje, op de boot of op een van de vele terrasjes die Kas rijk is, starten met uw welverdiende vakantie. Deze avond en nacht verblijft u op de boot in of nabij de haven van Kas.

Dag 2
Wij vertrekken na het ontbijt naar Inönü-baai waar de 1e duik van deze week mogelijk is. We gaan verder richting Kekova en varen langs de indrukwekkende verzonken stad. Hierna wordt het eilanddorpje Simena bezocht. Simena kent geen straten; je loopt via trapjes omhoog van huis naar huis. Op de top bevindt zich een antieke burcht waar u naar toe kan wandelen en waar een fantastisch uitzicht is. Ook kan de Lycische begraafplaats met oude graftombes bezocht. Later op de dag leggen we onze boot dwars in Yaglica-baai en creëren zo ons eigen privézwembad. Overnachting in Çamlik-baai.

Hieronder een filmpje gefilmd vanaf een klein bootje met een deel van deze route,  ziet o.a. een stukje verzonken stad. De oud-gasten herkennen ongetwijfeld aan het begin Ali en Musti die de boot uitzwaaien.

Dag 3
Wij varen naar Gökkaya-baai, voor velen de mooiste baai met prachtig diepblauw water en een betoverende omgeving. Ons 'programma'  is zwemmen, zonnen en relaxen tot het middageten geserveerd wordt. Daarna eventueel watersport beoefenen, zoals een ritje op de banaan of de ringo's, waterski, parasailing etc. 's Avonds gaan we met de taxi boot naar Smugglers Inn, een barretje aan een baai bij het water waar men alleen met een boot kan komen. Wilt u aangenaam  op de boot verpozen, dat kan dat natuurlijk ook. De nacht wordt in Gökkaya-baai doorgebracht.

Dag 4
Vertrek naar het dorpje Üçagiz, waar u op uw gemak kleine winkeltjes kan bezoeken. Er is o.a. een zilvershop met apart ontworpen sieraden en met antiek zilver. Er zijn diverse huisjes waar handgeknoopte tapijten worden verkocht tegen zeer redelijke prijzen. De niet-shoppers kunnen een rustig terrasje aan de haven uitzoeken. Probeer hier eens een waterpijp met appel-, kersen- of meloentabak. Iedere dag wordt er tijd gemaakt om te zwemmen en/of snorkelen. Overnachten doen we in Tersane-baai.

Dag 5
Bij voldoende belangstelling bezoeken we Demre, het plaatsje waar de enige echt Sint Nicolaas bisschop was in de 3° eeuw na Chr. en waar zijn kerk te bezichtigen is. Ook gaat deze excursie naar Myra met de indrukwekkende rots graven. Terug aan boord maken een zwem stop bij Pirates-cave waar u de grot in kan zwemmen, dit is erg speciaal. (Sinds kort verbied de kustwacht het zwemmen in de grot, als er geen kustwacht in de buurt is zal de kapitein het u tóch laten doen!) Overnachting in Karalos-bay waar vaak een van de berggeiten aan de boot komt bedelen om extra lekkere hapjes (die hij/zij dan ook altijd krijgt).

Dag 6
Vandaag is dé dag voor alle snorkelliefhebbers. We varen naar Aquariumbaai waar het water glashelder is, wanneer u het snorkelen nog niet vaardig bent zal onze matroos u desgewenst hierin les geven. Vervolgens zetten we koers naar Aperlai, voor de liefhebbers is er een mooie wandeling van ongeveer 1 uur (heen en terug) naar de restanten van een oude Lycische nederzetting. Avondeten is in een eenvoudig buitenrestaurantje in 'the middle of nowhere' bij Aperlai. De eigenaar van het restaurant vangt iedere dag zelf zijn vis en kan deze op een heerlijke manier bereiden. De frietjes worden gebakken in een grote ketel die boven het open vuur hangt. Ovenachting in de baai van Aperlai.

Dag 7
In de namiddag vaart de kapitein naar de idyllische stad Kas, dit is een van de meest pittoreske vissersdorpjes in het Lycische deel van Turkije. Hier kunt u door de leuke, soms steile straatjes, een wandeling langs diverse kleine winkeltjes, barretjes en restaurants maken. Kas is zeer charmant en de winkeliers zijn hier, in tegenstelling tot de grote toeristenplaatsen, niet opdringerig zodat u op uw gemak kan rondkijken. Op vrijdag (vandaag dus) is er een grote markt in Kas en hier zijn leuke souvenirs voor de thuisblijvers te koop, er zijn kruiden in alle geuren en kleuren, jeans, shirts, groenten; te veel om op te noemen. Eet een lekkere Turkse gevulde pannenkoek met vers geperst sinas- of granaatappelsap op een markt-terrasje.

Bij voldoende belangstelling is er een excursie naar de Saklikent kloof; dit is een achttien kilometer diepe kloof waar u een schitterende wandel- en klautertocht kunt maken. Steile wanden torenen hoog boven u uit, terwijl u door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt (zie extra’s). Als afsluiting van deze excursie kunnen we ring-raften wat altijd voor veel spektakel en lol zorgt. Deze excursie is een absolute aanrader.

Dag 8
Het einde van een fijne week nadert en het is tijd om met mooie herinneringen huiswaarts te gaan. In Kas kunt u uw laatste souvenirs kopen. Na afscheid te hebben genomen van uw medepassagiers en van de crew haalt de transfer bus u op en brengt u naar de luchthaven of naar uw hotel.

 


Bij het begin en tijdens uw reis word u geïnformeerd over de vaarroute door de kapitein. Het is nooit mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!