NLDEEN

Route Kas - Grieks eiland Meis/Kastelorizo - Kekova - Kas

Op aanvraag

Dag 1 - Zaterdag
Transfer vanaf Dalaman airport naar de haven van Kas. De kapitein en zijn bemanning ontvangen u aan boord met een welkomstcocktail en geven u de benodigde informatie voor de tijd dat u aan boord zal zijn. Er is gelegenheid vandaag op eigen gelegenheid het mooie, pittoreske en charmante dorpje Kas te ontdekken en/of u te laten verwennen in de Hamam en uw huid voorbereiden op een weekje zon. 's Avonds kunt u onder het genot van een drankje, op de boot of op een van de vele terrasjes die Kas rijk is, starten met uw welverdiende vakantie. Deze avond en nacht verblijft u op de boot in of nabij de haven van Kas.

Dag 2 -  Zondag
Wij vertrekken na het ontbijt naar Inönü-baai waar u uw 1e duik van deze week kunt nemen. We gaan verder richting Kekova en varen langs de verzonken stad. Hierna wordt het eilanddorpje Simena bezocht. Simena kent geen straten; u loopt via trapjes omhoog van huis naar huis. Op de top bevindt zich een antieke burcht alwaar een fantastisch uitzicht. Ook kunt u de Lycische begraafplaats met oude graftombes bezoeken. We leggen de boot daarna dwars in Yaglica-baai en creëren zo ons eigen privézwembad. Overnachting in Çamlik-baai.

Dag 3 - Maandag
Wij varen naar Gökkaya-baai, voor velen de mooiste baai met prachtig diepblauw water en een betoverende omgeving. Ons 'programma' is zwemmen, zonnen en relaxen tot het middageten geserveerd wordt. U kunt daarna watersport beoefenen, zoals een ritje op de banaan of de ringo's, waterskiën etc. 's Avonds gaan we met de taxi boot naar Smugglers Inn, een barretje aan een baai bij het water. Wilt u op de boot blijven dan kan dat natuurlijk ook. De nacht wordt in Gökkaya-baai doorgebracht.

Dag 4 - Dinsdag
Vertrek naar het dorpje Üçagiz, waar u op uw gemak kleine winkeltjes kan bezoeken. Er is o.a. een zilvershop met apart ontworpen sieraden en antiek zilver. Er zijn diverse huisjes waar handgeknoopte tapijten worden verkocht tegen zeer redelijke prijzen. De niet-shoppers kunnen een rustig terrasje aan de haven uitzoeken. Probeer hier eens een waterpijp met appel-, kersen- of meloentabak. Iedere dag wordt er tijd gemaakt om te zwemmen en/of te snorkelen. Overnachten doen we in Tersane-baai.

Dag 5 - Woensdag 
Bij voldoende belangstelling kunnen we Demre bezoeken, het plaatsje waar de enige echte Sint Nicolaas bisschop was in de 3° eeuw na Chr. en waar zijn kerk te bezichtigen is. Ook gaat deze excursie naar Myra met de indrukwekkende rots graven (zie extra's). We maken een zwem stop bij Pirates-cave waar je de grot in kan zwemmen, dit is erg speciaal. (Sinds kort verbied de kustwacht het zwemmen in de grot, als er geen kustwacht in de buurt is zal de kapitein het u tóch laten doen!) Overnachting in Karalos-bay waar vaak een van de berggeiten aan de boot komt bedelen om extra lekkere hapjes (die hij/zij dan ook altijd krijgt).

Dag 6 -  Donderdag
Wij vertoeven vandaag in Griekse sferen, lekker winkelen en eventueel genieten van een Griekse lunch. Nadat de papieren van de boot en uw paspoorten zijn gecontroleerd in Kas kunnen we het eilandje Meis/Kastelorizo gaan verkennen en genieten op een van de vele terrasjes. Dit is een van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland. De naam Kastelorizo is afgeleid van het Italiaanse Castello Rosso, wat rood kasteel betekent. Het kasteel is nog altijd te bezichtigen. In 1991 hebben op Kastelorizo de opnamen plaatsgevonden van de film Mediterraneo welke in 1992 een Oscar gewonnen heeft voor beste internationale film. Overnachting is in de haven van Kastelorizo.

Dag 7 - Vrijdag
In de namiddag vaart de kapitein naar de idyllische stad Kas, dit is een van de meest pittoreske vissersdorpjes in het Lycische deel van Turkije. Hier kunt u door de leuke, soms steile straatjes, een wandeling langs diverse kleine winkeltjes, barretjes en restaurants maken. Kas is zeer charmant en de winkeliers zijn hier, in tegenstelling tot de grote toeristenplaatsen, niet opdringerig zodat u op uw gemak kan rondkijken. Op vrijdag (vandaag dus) is er een grote markt in Kas en hier kunnen leuke souvenirs voor de thuisblijvers gekocht worden; er zijn kruiden in alle geuren en kleuren, jeans, shirts, groenten, te veel om op te noemen. Eet een lekkere Turkse gevulde pannenkoek met vers geperst sinas- of granaatappelsap op een markt-terrasje.

Bij voldoende belangstelling is er een excursie naar de Saklikent kloof; dit is een achttien kilometer diepe kloof waar je een schitterende wandel- en klautertocht kunt maken. Steile wanden torenen hoog boven je uit, terwijl je door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt (zie extra’s). Als afsluiting van deze excursie kunnen we ring-raften wat altijd voor veel spektakel en lol zorgt. Deze excursie is een absolute aanrader.

Dag 8 - Zaterdag
Het einde van een fijne week nadert en het is tijd om met mooie herinneringen huiswaarts te gaan. Na een laatste duik in het helderblauwe water van Limagnazi-baai varen wij naar de haven van Kas. Na afscheid te hebben genomen van uw medepassagiers en de crew haalt de transfer bus u op en brengt u naar de luchthaven of naar uw hotel.

 


Bij het begin en tijdens uw reis wordt u geïnformeerd over de vaarroute door de kapitein. Het is nooit mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.


 

 


 


 

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!