NLDEEN

Route Finike - Kekova – Kas - Finike

Op aanvraag

 

 

Dag 1
Transfer vanaf Antalya airport naar de haven van Finike. De kapitein en zijn bemanning ontvangen u aan boord met een welkomstcocktail en geven u de benodigde informatie voor de tijd dat u aan boord zal zijn. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het dorpje Finike ontdekken en/of u laten verwennen in de Hamam (zie extra's) en uw huid voorbereiden op een weekje zon. 's Avonds kunt u onder het genot van een drankje, op de boot of op een van de terrasjes in Finike, starten met uw welverdiende vakantie. Deze avond en nacht verblijft u op de boot in of nabij de haven van Finike.

Dag 2
Na het ontbijt varen we richting Cayagzi, waar bij voldoende belangstelling het plaatsje Demre bezocht kan worden, hier was de enige echte Sint Nicolaas bisschop in de 3e eeuw na Chr. en hier is tevens zijn kerk. Ook gaat deze excursie naar Myra met de indrukwekkende rotsgraven (zie extra's). We maken een zwemstop bij Pirates-cave waar u de grot in kunt zwemmen, dit is erg speciaal. (Sinds kort verbied de kustwacht het zwemmen in de grot, als er geen kustwacht in de buurt is zal de kapitein het u tóch laten doen!) Overnachting in Karolus-baai waar vaak een van de berggeiten aan de boot komt bedelen om een extra lekker hapje (die hij/zij dan ook altijd krijgt).

Dag 3
We varen naar Gökkaya-baai, voor velen de mooiste baai met prachtig diepblauw water en een betoverende omgeving. Ons 'programma' is zwemmen, zonnen en relaxen tot het middageten geserveerd wordt. U kunt daarna watersport beoefenen, zoals een ritje op de banaan of de ringo's, waterskiën etc. 's Avonds gaan we met de taxiboot naar Smugglers Inn, een barretje aan een baai bij het water. Wilt u op de boot blijven dan kan dat natuurlijk ook. De nacht wordt in Gökkaya-baai doorgebracht.

Dag 4
Wij vertrekken na het ontbijt naar Önünu-baai waar u een frisse duik kunt nemen. We gaan verder richting Kekova en varen langs de indrukwekkende verzonken stad. Hierna wordt het eilanddorpje Simena bezocht. Simena kent geen straten; u loopt via trapjes omhoog van huis naar huis. Op de top bevindt zich een antieke burcht waar u naar toe kunt wandelen en waar een fantastisch uitzicht is. Ook kunt u de Lycische begraafplaats met oude graftombes bezoeken. Even later leggen we onze boot dwars in Yaglica-baai en creëren zo ons eigen privézwembad. Overnachting in Çamlik-baai.

Dag 5
Vertrek naar het dorpje Üçagiz, waar u op uw gemak kleine winkeltjes kunt bezoeken. Er is o.a. een zilvershop met apart ontworpen sieraden en antiek zilver. Er zijn diverse huisjes waar handgeknoopte tapijten worden verkocht tegen zeer redelijke prijzen. De niet-shoppers kunnen rustig een terrasje aan de haven uitzoeken. Probeer hier eens een waterpijp met appel-, kersen- of meloentabak. Verder gaat het naar aquariumbaai waar het water glashelder is.
Vervolgens varen we naar Aperlai, voor de liefhebbers is er een mooie wandeling naar de restanten van een oude Lycische nederzetting. Avondeten is in een eenvoudig buitenrestaurant in 'the middle of nowhere'. De eigenaar van het restaurant vangt iedere dag zelf zijn vis en kan deze op een heerlijke manier bereiden. De frietjes worden gebakken in een pan die boven het open vuur hangt. Overnachting in de Ufakdere-baai.

Dag 6
In de ochtend vaart de kapitein naar de idyllische stad Kas, dit is een van de meest pittoreske vissersdorpjes in het Lycische deel van Turkije. Hier kunt u door de leuke, soms steile, straatjes een wandeling langs diverse kleine winkeltjes, barretjes en restaurants maken. Kas is zeer charmant en de winkeliers zijn hier, in tegenstelling tot de grote toeristenplaatsen, niet opdringerig zodat u op uw gemak kan rondkijken.

Bij voldoende belangstelling is er een excursie naar de overblijfselen van de Lycische stad Xanthos en een wandeling door de Saklikent kloof (zie extra's). Steile wanden torenen hoog boven je uit, terwijl je door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt. Als afsluiting van deze excursie kunnen we gaan ringraften wat altijd voor veel spektakel en lol zorgt. Deze excursie is een absolute aanrader.

Dag 7
Op vrijdag is er een grote markt in Kas en hier zijn leuke souvenirs voor de thuisblijvers te koop; er zijn kruiden in alle geuren en kleuren, jeans, shirts, groenten; te veel om op te noemen. Eet er een lekkere Turkse gevulde pannenkoek op een markt-terrasje. In de middag vertrek uit de haven van Kas en zwemmen en relaxen in Limagnazi-baai. We varen met tussenstops in diverse mooie baaien langzaam terug richting Finike.

Dag 8
Het einde van een fijne week nadert en het is tijd om met mooie herinneringen huiswaarts te gaan. Na een laatste duik in het helderblauwe water varen wij naar de haven van Finike. U kunt hier uw laatste souvenirs kopen. Na afscheid te hebben genomen van uw medepassagiers en van de crew haalt de transfer bus u op en brengt u naar de luchthaven of naar uw hotel.Bij het begin en tijdens uw reis word u geïnformeerd over de vaarroute door de kapitein. Het is nooit mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.


 


 


 

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!