NLDEEN

Route Fethiye - Ölüdeniz - Kekova - Kas

Of deze route in andere volgorde *Kas-Myra-Ölüdeniz-Fethiye* met op de afsluitdag 's avonds een bezoek aan een restaurant in Kas of de vismarkt van Fethiye, verser kan je de vis niet eten. Wanneer u van gamba's houdt móet u deze beslist in Fethiye op de vismarkt in een van de restaurantjes proeven!

 

Op aanvraag
 

 

Dag 1
Transfer vanaf Dalaman airport naar de haven van Fethiye (ongeveer 55 minuten). De kapitein en zijn bemanning ontvangen u aan boord met een welkomstcocktail en geven u de benodigde informatie voor de tijd dat u aan boord zal zijn. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het mooie, bruisende en charmante Fethiye bezoeken of u laten verwennen in een SPA wellnesscentrum. Deze avond en nacht verblijft u op de boot in of nabij de haven van Fethiye.

Dag 2
We varen naar Butterfly Valley en hebben kans dat er op dit gedeelte dolfijnen met ons mee zwemmen. Houdt uw camera gereed als u deze prachtige ervaring vast wilt leggen. In Butterfly Valley komt u na een wandeling van plm. 2km. vlinders in veel kleuren en variëteiten tegen en ziet u een kleine waterval. Wij varen naar St.Nicolaaseiland gelegen in Gemiler-baai waar er volop de mogelijkheid is aan watersport deel te nemen; denk aan waterskiën, jetski, ringovaren of een ritje op de banaan.

Dag 3
We zetten koers naar Ölüdeniz. Ölüdeniz staat bekend om zijn fraaie stranden met parelwit zand, hier is de film Blue Lagoon met Brooke Shields opgenomen. U kunt hier zonnen, zwemmen, snorkelen en relaxen tot het middageten geserveerd wordt. Ook is er de gelegenheid om te paragliden of parasailen. Vervolgens gaan we verder richting Kalkan. Avondeten en overnachten doen we in een mooie baai.

Dag 4
We gaan verder richting Kekova waar we in Kalekoy langs de indrukwekkende verzonken stad varen. Hierna wordt het eilanddorpje Simena bezocht. Simena kent geen straten, u loopt via trapjes omhoog van huis naar huis, onderweg kunt u genieten van een vers geperst glaasje sinaasappelsap en kunt u de diverse goedope winkeltjes bezoeken. Op de top bevindt zich een antieke burcht waar u naar toe kunt wandelen en waar een fantastisch uitzicht is.

Na een uurtje zwemmen in een van de vele baaien, zetten we koers richting Gökkaya-bay, voor velen de mooiste baai met prachtig diepblauw water en een betoverende omgeving. Hier is wederom de mogelijkheid tot het beoefenen van watersport zoals een ritje op de banaan of de ringo's, waterskiën etc.

Ons 'programma' is zwemmen, zonnen en relaxen tot het avondeten geserveerd wordt. 

Dag 5
Bij voldoende belangstelling kunnen we Myra en de St.Nicolaaskerk in Demre bezoeken (zie extra’s).  Na het middageten maken we een zwem stop bij Piratescave waar u een grot in kunt zwemmen, dit is erg speciaal.
Vandaag is tevens dé dag voor alle snorkelliefhebbers. Wij varen naar Aquarium baai en onze matroos kan diegenen die het snorkelen nog niet vaardig zijn hierin les geven.

Avonds gaan we met de taxi boot naar Smugglers Inn, een barretje aan een baai bij het water. Wilt u op de boot blijven dan kan dat natuurlijk ook. De nacht wordt in Gökkaya-baai doorgebracht.

Dag 6
Wij varen naar Üçagiz, een klein dorpje met een authentieke sfeer, waar u op uw gemak kleine winkeltjes kan bezoeken. Er is o.a. een zilvershop met apart ontworpen sieraden en antiek zilver. Er zijn diverse huisjes waar handgeknoopte tapijten worden verkocht tegen zeer redelijke prijzen. De niet-shoppers kunnen rustig een terrasje aan de haven uitzoeken. Probeer hier eens een waterpijp met appel-, kersen- of meloentabak.

Vervolgens varen wij naar Aperlai, van daaruit kan er voor de liefhebbers een mooie wandeling worden gemaakt naar de restanten van een oude Lycische nederzetting. Het avondeten is vandaag aan land in Aperlai, hier is in 'the middle of nowhere' één restaurantje en de eigenaar maakt de lekkerste vis (of vlees of kip) met frietjes gebakken in een pan boven het open vuur. Overnachten doen we in een stille baai in de buurt van Kekova.

Dag 7
In de ochtend vaart de kapitein al naar de idyllische stad Kas, dit is een van de meest pittoreske vissersdorpjes in het Lycische deel van Turkije. Hier kunt u door de leuke, soms steile straatjes, een wandeling langs diverse kleine winkeltjes, barretjes en restaurants maken. Kas is zeer charmant en de winkeliers zijn hier, in tegenstelling tot de grote toeristenplaatsen, niet opdringerig zodat u op uw gemak kan rondkijken.

Op vrijdag is er een grote markt in Kas, hier zijn leuke souvenirs voor de thuisblijvers te koop; er zijn kruiden in alle geuren en kleuren, jeans, shirts, groenten; te veel om op te noemen. Eet er een lekkere Turkse gevulde pannenkoek op een markt-terrasje.

Bij voldoende belangstelling is er een excursie naar de overblijfselen van de Lycische stad Tlos, een bezoek aan het Yakapark en een wandeling door de Saklikent kloof; dit is een achttien kilometer diepe kloof waar u een schitterende wandel- en klautertocht kan maken. Steile wanden torenen hoog boven u uit, terwijl u door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt (zie extra’s). Als afsluiting van deze excursie kunnen we ring-raften wat altijd voor veel spektakel en lol zorgt. Deze excursie is een absolute aanrader.

Dag 8
Er kan nog een bezoekje aan de kapper gebracht worden (manicuren, pedicuren, etc. -dit is in Turkije erg goed en goedkoop-) en dan is het tijd om afscheid te nemen en met mooie herinneringen huiswaarts te gaan. De transfer bus haalt u op en brengt u naar de luchthaven of naar uw hotel.Bij het begin en tijdens uw reis wordt u geïnformeerd over de vaarroute door de kapitein. Het is nooit mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.


 

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!