NLDEEN

Route Kas - Kalkan - Kekova - Kastelorizo -Kas

18 april - 30 mei - 06, 13, 20 en 27 juni - 25 juli - 29 augustus - 10 oktober

 

Dag 1 - Zaterdag
Transfer vanaf Dalaman airport naar de haven van Kas. De kapitein en zijn bemanning ontvangen je aan boord met een welkom-cocktail en geven jou de benodigde informatie voor de week dat jij aan boord zult zijn. Je kan vandaag op eigen gelegenheid het mooie, pittoreske en charmante dorpje Kas ontdekken en/of je laten verwennen in de Hamam en jouw huid voorbereiden op een weekje zon. 's Avonds kan je onder het genot van een drankje, op de boot of op een van de vele terrasjes die Kas rijk is, starten met een welverdiende vakantie. Deze avond en nacht verblijf je op de boot in of nabij de haven van Kas.

Dag 2 - Zondag
Wij vertrekken na het ontbijt naar Inönü-baai waar je jouw eerste duik van deze week kunt nemen. We gaan verder richting Kekova en varen langs de indrukwekkende verzonken stad. Hierna wordt het eilanddorpje Simena bezocht. Simena kent geen straten; je loopt via trapjes omhoog van huis naar huis. Op de top bevindt zich een antieke burcht waar je naar toe kunt wandelen en vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt. Ook kan je de Lycische begraafplaats met oude graftombes bezoeken. Later op de dag leggen we onze boot dwars in Yaglica-baai en creëren zo ons eigen privézwembad. Overnachting in Çamlik-baai.

Hieronder een filmpje gefilmd vanaf een klein bootje met een deel van deze route, je ziet o.a. een stukje verzonken stad. Oudgasten van vóór 2010 herkennen ongetwijfeld aan het begin Ali en Musti die de boot uitzwaaien.

 

Dag 3 - Maandag
Wij varen naar Gökkaya-baai, voor velen de mooiste baai met prachtig diepblauw water en een betoverende omgeving. Ons 'programma'  is zwemmen, zonnen en relaxen tot het middageten geserveerd wordt. Je kan daarna watersport beoefenen, zoals een ritje op de banaan of de ringo's, waterski, parasailing etc.

Bij voldoende belangstelling bezoeken we Demre, het plaatsje waar de enige echte Sint Nicolaas bisschop was in de 3° eeuw na Chr. en waar zijn kerk te bezichtigen is. Ook gaat deze excursie naar Myra met de indrukwekkende rotsgraven. We maken een zwem stop bij Pirates-cave waar je de grot in kunt zwemmen, dit is erg speciaal. (Sinds kort verbied de kustwacht het zwemmen in de grot, als er geen kustwacht in de buurt is zal de kapitein het je tóch laten doen!). 's Avonds gaan we met de taxi boot naar Smugglers Inn, een barretje aan een baai bij het water waar je alleen met een boot kan komen. Wil je op de boot blijven dan kan dat natuurlijk ook. De nacht wordt in Gökkaya-baai doorgebracht.

Dag 4 - Dinsdag
Vertrek naar het dorpje Üçagiz, waar je op je gemak kleine winkeltjes kunt bezoeken. Er is o.a. een zilvershop met apart ontworpen sieraden en antiek zilver. Er zijn diverse huisjes waar handgeknoopte tapijten worden verkocht tegen zeer redelijke prijzen, deze kan je daar gerust kopen, ze worden gegarandeerd naar je thuis verstuurd. Daar staan wij voor in. De niet-shoppers kunnen een terrasje aan de haven uitzoeken. Probeer hier eens een waterpijp met appel-, kersen- of meloentabak.

Iedere dag wordt er tijd gemaakt om te zwemmen en/of snorkelen.
Vervolgens zetten we koers naar Aperlai, voor de liefhebbers is er een mooie wandeling van ongeveer 1 uur (heen en terug) naar de restanten van een oude Lycische nederzetting. Avondeten is in een eenvoudig buitenrestaurantje in 'the middle of nowhere' bij Aperlai. De eigenaar van het restaurant vangt iedere dag zelf zijn vis en kan deze op een heerlijke manier bereiden. De frietjes worden gebakken in een grote ketel die boven het open vuur hangt. Overnachting in de baai van Aperlai.

Dag 5 - Woensdag
Koers richting het pittoreske plaatsje Kalkan. Kalkan heeft leuke cafés/terrassen om gezellig iets te drinken en te loungen. Het centrum heeft knusse winkelstraatjes, waar je de gebruikelijke toeristische snuisterijen kunt vinden, maar ook juist veel (vaak handgemaakte) unieke spulletjes die je alleen in Kalkan zult tegen komen. Het valt op dat er veel creatievelingen wonen, die hun werk en handelswaar tentoonstellen op straat, maar ook in chique boetiekjes en galerijen. Denk aan glaswerk, schilderijen, sieraden en decoraties voor je huis.

Dag 6 - Donderdag
Wij vertoeven vandaag in Griekse sferen, lekker winkelen en eventueel genieten van een Griekse lunch.
Eerst worden de papieren van de boot en alle paspoorten in de haven van Kas gecontroleerd, daarna varen we naar het eilandje Meis/Kastelorizo en kan je dit gaan verkennen en lekker genieten op een van de vele terrasjes. Dit is een van de meest oostelijke eilanden van Griekenland. De naam Kastelorizo is afgeleid van het Italiaanse Castello Rosso, wat rood kasteel betekent. Het kasteel is nog altijd te bezichtigen. In 1991 hebben op Kastelorizo de opnamen plaatsgevonden van de film Mediterraneo welke in 1992 een Oscar gewonnen heeft voor beste internationale film. Eten is aan boord, echter je mag er ook voor kiezen om in een van de vele restaurantjes aan de haven te eten. Overnachting is in de haven van Kastelorizo.

Dag 7 - Vrijdag
In de namiddag vaart de kapitein naar de idyllische stad Kas, dit is een van de meest pittoreske vissersdorpjes in het Lycische deel van Turkije. Hier kan je, na het ontbijt aan boord, door de leuke, soms steile straatjes, een wandeling langs diverse kleine winkeltjes, barretjes en restaurants maken. Kas is zeer charmant en de winkeliers zijn hier, in tegenstelling tot de grote toeristenplaatsen, niet opdringerig zodat je op je gemak kunt rondkijken. Vandaag is er een grote markt in Kas en hier kan je leuke souvenirs voor de thuisblijvers kopen.
Er zijn kruiden in alle geuren en kleuren, jeans, shirts, groenten; te veel om op te noemen. Je kan een lekkere Turkse gevulde pannenkoek samen met vers geperst sinas- of granaatappelsap op een markt-terrasje nuttigen.

Bij voldoende belangstelling is er een excursie naar de Saklikent kloof; dit is een achttien kilometer diepe kloof waar je een schitterende wandel- en klautertocht kunt maken. Steile wanden torenen hoog boven je uit, terwijl je door kleine watervalletjes en over soms hoge rotsblokken klimt (zie excursies). Als afsluiting van deze excursie kunnen we ring-raften wat altijd voor veel spektakel en lol zorgt. Deze excursie is een absolute aanrader.

Dag 8 - Zaterdag
Het einde van een fijne week nadert en het is tijd om met mooie herinneringen huiswaarts te gaan. Je kan in Kas jouw laatste souvenirs kopen. Na afscheid te hebben genomen van de medepassagiers en de crew haalt de transfer bus je op en brengt je naar de luchthaven of naar het hotel van je keuze.

 


Bij het begin en tijdens de reis krijg je informatie over de vaarroute van de kapitein. Het is niet altijd mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!