NLDEEN

Activiteiten vakantie Turkije - Lycische kust

Rondom het Zuid-Turkse dorp Kas ligt een van de laatste stukken onbedorven Mediterrane kust. Hier geen all-inclusive hotels, discotheken of overvolle boulevards. Maar onbedorven strandjes, onbewoonde eilandjes, geitenpaden en nauwelijks bekende ruïnes die herinneren aan een rijk verleden. Je krijgt nu de kans een week lang dit Lycische paradijs te verkennen. Je slaapt in een klein boutique hotel en je kunt proeven van de heerlijke Turkse keuken tijdens deze vakantie in Kas.

Je kunt alle activiteiten vanuit Kas doen, voor u geen lange busreizen.
Kies uit zoveel activiteiten als u wenst en wij verzorgen een voorstel op maat.

 1. wandelen langs de Lycian Way
 2. zee kajakken in de baai van Kekova
 3. duiken in prachtig helder water
 4. paragliden
 5. mountainbiken
 6. excursie naar Saklikent en Myra binnen 1 uur afstand
 7. Jeepsafari
 8. eilanden boot trip
 9. Kekova boot trip
 10. canoying, dit is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof of ravijn volgt, door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen.

Langs de Lycische kust tref je het ware Turkije. Geen overvolle stranden en boulevards of winkelstraatjes vol opdringerige verkopers en restauranthouders. Maar slechts rust, ongerepte kust, rijke natuur, ongekende culturele en historische rijkdom, en ware gastvrijheid. Dit is de plek die je een week lang met je zelf samen gestelde groepje kunt verkennen. Waar de meeste touringcars de hordes richting Marmaris en Bodrum brengen, rijden jullie na nog even door. Jullie stappen pas uit in het kleine dorpje Kas, dat uitkijkt over de diepblauwe zee en de diverse eilandjes.

1. Lycische weg
Deelnemers aan de wandeltocht moeten een goede basisconditie hebben. Enige ervaring met eenvoudige (berg)wandelingen strekt tot aanbeveling. Je draagt slechts een dag rugzak met water, lunchpakket en persoonlijke spullen. Je loopt 4 tot 6 uur. De zomermaanden zijn te heet om te wandelen, het winterseizoen is te nat en te koud. Het voor- en najaar is de beste tijd om te wandelen

2. Zee-kajakken
Er gaat een ervaren Engelstalige gids mee die je de meest idyllische baaitjes en strandje laat zien. Een nadere inspectie vanaf het water leert dat de hoekig gevormde rotsformaties niet natuurlijk zijn. Ze zijn door mensenhanden gemaakt: de verzonken kuststrook is letterlijk bezaaid met ruïnes, herinneringen aan de rijke historie van de Lyciërs. Het hartelijke dorpje Simena doet met zijn vriendelijke huizen, vijgenbomen, bougainvilles en palmen aan als een oase in een stenig landschap. Ook is het beschermd door een indrukwekkende Byzantijnse burcht. Vanuit hier verken je de baai van Kekova en vaar je naar het gelijknamige eiland. Voor de bagage die je tijdens het varen bij de hand wilt hebben (bv. handdoek, waterdicht fototoestel, regenjack, pet met elastiek, zonnebril met elastiek, ev. een licht (mouwloos) neopreen shirt e.d., neem je een waterdichte zak mee. Jullie varen in stabiele en snelle tweepersoons polyester zee kajaks.

3. Duiken
De kust van Turkije is rotsachtig en grillig met vele baaien. Koraalriffen tref je er niet aan, maar de duiken zijn absoluut spectaculair. De watertemperatuur in april ligt rond de 18°C en in augustus kan die oplopen tot 25°C. Onder water zie je veel scheepswrakken, amfora's uit antieke tijden, grotten en tunnels. Over het algemeen is het water erg helder, vaak bedraagt het zicht 30 meter.

4. Paragliden
Bij een tandemsprong hang je samen met de piloot aan één scherm. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben, de piloot doet al het werk voor je. Wel krijg je voor je sprong een uitgebreide instructie over de start- en landingsprocedure. Je staat samen met je piloot bovenop een berg en je moet zo hard mogelijk gaan rennen. Plotseling valt de grond onder je voeten weg en je hangt vrij als een vogel in de lucht, genietend van het geweldige uitzicht onder je.

5. Mountainbiken
Bijna 100% onverhard in een prachtig afwisselend landschap, ruig maar ook heel groen. Lekker zonnig weer en zeer gastvrije en vriendelijke Turken.

6. Excursies
Voor excursies kijk en klik op DEZE PAGINA

7. Jeepsafari
Een Jeepsafari naar de Saklikent kloof is een absolute aanrader
Zie Excursies

8. Eilanden boot trip

9. Kekova boot trip

10. Canoying

Kas
Je kan te voet de omgeving van Kas verkennen. Hier struikel je letterlijk over de restanten van de 2500 jaar oude Lycische cultuur je ziet ruïnes van tempels, theaters en graftombes.

Bagage mee op reis

Tijdens de wandelingen neem je slechts een dag rugzakje mee waarin voldoende plaats is voor een lunchpakket, één of meerdere veldflessen, regenkleding, een warm kledingstuk en eventueel een verrekijker, een fototoestel of andere persoonlijke bagage.
 • hoog sluitende, stevige (berg)wandelschoenen
 • dag rugzakje
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. goretex jack, fleecevest en regenbroek)
 • luchtige kleding, ook ‘n ruime lange broek en een T-shirt met lange mouwen (tegen het verbranden)
 • plastic sandalen (geen teenslippers), of surf- of waadschoenen
 • rugzakje/tasje voor overdag en voor het kajakken een waterdichte zak om uw spullen in te bewaren 
 • zwemkleding
 • handdoeken
 • zakmes
 • zonnehoed of pet met klep, zonnebrandolie en lippencrème.
 • zonnebril (en brillenelastiek/touwtje)
 • veldfles
 • eventueel: vishengel, snorkel, verrekijker, fotocamera
 • Turkse Lira's (ten minste voor eerste vijf dagen) of pinpas of credit card
 • GELDIG paspoort (moet op de dag van terugreis nog minimaal 3 maanden geldig zijn)
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekeringen
 • enige EHBO-benodigdheden die je misschien nodig zult hebben zoals rekverband, sporttape, middelen tegen blaren e.d.

Programma

Bij je verblijf zijn 2 activiteiten bij de prijs inbegrepen. Je maakt een keuze tussen de volgende activiteiten:

 • een boottocht naar het verzonken eiland Kekova. Deze tocht beslaat een volledige dag en is inclusief lunch. Er zijn volop zwemmogelijkheden.
 • PADI - Discover Scuba Diving; proefduik voor beginners (toeslag €10,- p.p.).
 • openwaterduik voor ervaren duikers.
 • kustwandeling van 5 tot 6 uur met gids (toeslag €5,-).
 • bootovertocht naar het Griekse eiland Kastellorizo en weer terug, een enkele reis duurt 20 minuten (toeslag €10,-).
 • zee kajakken, inclusief lunch (toeslag €15,- p.p.).
 • mountainbiken met gids (toeslag €10,- p.p.).
 • Jeepsafari
 • Excursie Saklikent met lunch (toeslag €5,- p.p.)

Je bepaalt in overleg met de organisatie ter plaatse welke activiteiten je kiest op welke dag.
De planning van enkele activiteiten, zoals zee kajakken, duiken en de boottocht, is weersafhankelijk. Het zee kajakken is niet mogelijk bij slechte of winderige omstandigheden. Deze keuze wordt gemaakt door de organisatie ter plaatse. In overleg met jou wordt bekeken of de activiteit op een andere dag kan plaats vinden of vervangen wordt door een andere activiteit.

Data en prijzen

 

 

Fotoboekje!

Wanneer u ná uw reis een beoordeling geeft op onze pagina bij Zoover ontvangt u van ons een fotoboekje van de BLUE CRUISE als dank.

FOTO-ALBUM

 
 

Meer informatie
aanvragenOf bel ons: 06 2364 1228
 

  

Volg MAVI Travel online

Skype Me™! Bekijk ons profiel Bekijk ons profiel

 
 
Google+

WIN EEN WAARDEBON VAN € 25

HOE? Stuur uw mooiste vakantiefoto op, dit kan rechts boven op deze pagina.
Wij publiceren deze foto's op Facebook en de foto met de meeste 'likes' wint.
Vraag uw vrienden en kennissen op uw foto te stemmen.

Je kan per maand maximaal 3 foto's insturen.
Je kan per persoon en per reis 2 waardebonen indienen.

Veel succes!